Συμπληρώνονται σήμερα 47 χρόνια από την αποφράδα ημέρα της τουρκικής εισβολής, τις συνέπειες της οποίας βιώνει ακόμη η Κύπρος. Ο κυπριακός λαός καταδικάζει σήμερα το έγκλημα και τιμά τους πεσόντες.

Οι σειρήνες ήχησαν σε όλες τις πόλεις με το σύνθημα έναρξης συναγερμού στις 5:30 το πρωί, την ώρα που η Τουρκία το 1974 εισέβαλλε στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, παρευρέθηκε στις 8 π.μ. σε επιμνημόσυνη δέηση στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και ακολούθως, στις 10 π.μ. στο ετήσιο μνημόσυνο για όσους έπεσαν κατά την Τουρκική Εισβολή, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, στην Αρχιεπισκοπή στη Λευκωσία. Στις 9 το βράδυ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα είναι ο κύριος ομιλητής στην εκδήλωση μνήμης και τιμής των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρει ότι η εισβολή από την Τουρκία στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974, συνεχίζει να αποτελεί πρόκληση κατά των θεμελιωδών αξιών και της παγκόσμιας κοινότητας. «Προσηλωμένοι στο Διεθνές Δίκαιο, συνεχίζουμε τον αγώνα», αναφέρει ο Πρόεδρος.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθρο20 Ιουλίου 1974 – 47 χρόνια από την τουρκική εισβολή
Επόμενο άρθροAegean Mastercard – H κάρτα που σε ταξιδεύει είναι εδώ