Της Αγγέλας Κωμοδρόμου

 

Μακραίωνη είναι η ιστορία του Αγίου Θεοδώρου Πιτσιλιάς, η οποία αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον επιστημονικής ημερίδας η οποία θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 3 Ιουλίου από τις 5 μ.μ μέχρι τις 9:30 μ.μ. Χώρος διεξαγωγής της ημερίδας η Βρύση της Λασμαρκάς, σημείο αναφοράς για την κοινότητα.

Μέσα από την ημερίδα θα διεξαχθεί μια ιστορική αναδρομή με αναφορές σε Δημογραφικά στοιχεία, O Αγ. Θεόδωρος κατά τα πρώτα χρόνια της Αγγλοκρατίας, Ο Αγ. Θεόδωρος του Αδαμάντιου Διαμαντή, Η συνεισφορά του Αγ. Θεόδωρου στους εθνικούς αγώνες, ΣΠΕ Αγ. Θεοδώρου, Ονούφριος Κληρίδης, Έγγραφα του μουσείου, Οι εκκλησίες του χωριού, Σχολείο Αγ. Θεοδώρου, Προικοσύμφωνα Αγ. Θεοδώρου, Ήθη, Έθιμα, Πολιτισμός και Παράδοση.

Στα πλαίσια της ημερίδας για την ιστορία του Αγίου Θεοδώρου θα μιλήσουν διακεκριμένοι καθηγητές και επιστήμονες.

Αξίζει να αναφερθεί πως πολλά από τα ιστορικά ντοκουμέντα που θα παρουσιαστούν έχουν έρθει στο φως πρόσφατα και μετά από συντονισμένες προσπάθειες των διοργανωτών, αλλά και των Αγιο- Θεοδωρητών στην προσπάθεια ανάδειξης της ιστορίας του τόπου τους.

Η επιστημονική ημερίδα διοργανώνεται από το Κοινοτικό Συμβούλιο, το Σωματείο «Φίλοι Αγ. Θεοδώρου Πιτσιλιάς, την Εκκλησιαστική Επιτροπή και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αγ. Θεοδώρου Πιτσιλιάς και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Καδή.

Αναλυτικά το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ΗΜΕΡΙΔΑΣ

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΑπό 1η Ιουλίου νέοι κανόνες για το ηλεκτρονικό εμπόριο στην ΕΕ
Επόμενο άρθροΕλλάδα – Βρέθηκε κλεμμένος πίνακας του Πικάσο αξίας €20 εκ.