Αγκαλιάζει το περιβάλλον, μειώνοντας ακόμα περισσότερο το απότυπωμά της στον πλανήτη μας…

 

Με το σλόγκανBecause at McDonalds Everyones Tomorrow Matters“, η McDonald’s κάνει μία ακόμα μεγαλύτερη στροφή προς το περιβάλλον, υλοποιώντας περισσότερες βιώσιμες πρακτικές που αφορούν στην προστασία και ανάπτυξη του πλανήτη Γη, αλλά και στην αναβάθμιση ποιότητας ζωής του ανθρώπου και του φαγητού του.

Μειώνει ακόμα πιο πολύ το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, γιατί πιστεύει ακράδαντα ότι αλλάζοντας το σήμερα, αλλάζεις και το αύριο! Γι’ αυτό στο πλαίσιο των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (EKE) της, αντικατέστησε το μεγαλύτερο μέρος των συσκευασιών της με φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες, ενώ μέχρι το 2025 στοχεύει όλες οι συσκευασίες της να προέρχονται από 100% ανανεώσιμες, ανακυκλωμένες ή πιστοποιημένες πηγές.

Με το βλέμμα στραμμένο προς μία συνεχή βιώσιμη ανάπτυξη, η Επικεφαλής της ΕΚΕ της McDonalds, κα Κατερίνα Ανδρέου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η κοινωνική υπευθυνότητα και ευσυνειδησία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις αξίες και το όραμα της McDonalds, γι’ αυτό κι εμείς βλέπουμε την κάθε μέρα σαν ένα νέο ξεκίνημα! Συνεχίζουμε να υλοποιούμε βιώσιμες εναλλακτικές πρακτικές, γιατί νοιαζόμαστε για την ποιότητα ζωής του ανθρώπου, αλλά την ίδια στιγμή μάς ενδιαφέρει και η προστασία αλλά και το μέλλον του πλανήτη Γη. Χαιρόμαστε που παραμένουμε ο αγαπημένος προορισμός των οικογενειών, αλλά μας χαροποιεί περισσότερο το γεγονός ότι η μεγάλη στροφή μας προς το περιβάλλον συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος».

Ας δούμε ένα-ένα τα βήματα της Εταιρείας:

Κάνει το καλύτερο δυνατό σήμερα, για ένα καλύτερο αύριο

Παραμένει πιστή στην παγκόσμια δέσμευσή της για τη βελτίωση της βιωσιμότητας όσον αφορά στις συσκευασίες της, αφού ήδη αντικατέστησε τις πλείστες συσκευασίες που προσφέρει στον κόσμο με συσκευασίες που έχουν ως βάση τους τις ίνες. Κάθε παραγγελία τοποθετείται σε χάρτινη σακούλα, ενώ οι συσκευασίες γευμάτων, καθώς και τα ποτήρια για κρύα και ζεστά ροφήματα, έχουν βάση από ίνες που προέρχονται 100% από πιστοποιημένες ή ανακυκλώσιμες πηγές, οι οποίες φέρουν την Πιστοποίηση FSC®.

Αποχαιρέτησε τα πλαστικά και μαζί και τα… καλαμάκια

Η απαγόρευση της χρήσης πλαστικού από τα μέσα του 2021, βρήκε τη McDonald’s να έχει ΗΔΗ αντικαταστήσει ένα σημαντικό αριθμό συσκευασιών της. Τα πλαστικά καλαμάκια αποτελούν παρελθόν εδώ και αρκετό καιρό, αφού τα αντικατέστησε με χάρτινα, οι καφέ δίσκοι σερβιρίσματος επισκεπτών από ανακυκλώσιμα υλικά πήραν τη θέση των πλαστικών δίσκων και επίσης εισήγαγε ξύλινα μαχαιροπίρουνα.

Επιπρόσθετα, αποχαιρέτησε τα πλαστικά κουταλάκια για τα Sundae και ΜcFlurry®, αφού τώρα οι λάτρεις των αγαπημένων παγωτών μπορούν να τα απολαμβάνουν με ξύλινα κουταλάκια. Κι αν τυχόν θυμάστε ακόμη το πλαστικό καπάκι που υπήρχε πάνω από τη συσκευασία του ΜcFlurry, ξεχάστε το γιατί το αντικατέστησε με το χάρτινο 4-flap ΜcFlurry Cup.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι η McDonald’s χρησιμοποιούσε σε ετήσια βάση, 5 τόνους πλαστικά καλαμάκια, 4 τόνους πλαστικά κουταλάκια και 3 τόνους πλαστικά μαχαιροπίρουνα, τότε θα διαπιστώσει ότι η σημερινή σημαντική μείωση χρήσης πλαστικού σε όλα τα εστιατόριά της συμβάλλει στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων και προστατεύει, παράλληλα, τον πλανήτη μας από τη ρύπανση.

Καφές εκλεκτής ποιότητας με πιστοποίηση Rainforest Alliance

Η McDonald’s  λατρεύει τον εκλεκτής ποιότητας καφέ και συνεχίζει να καλλιεργεί περιβαλλοντική ευσυνειδησία! Γι’ αυτό το λόγο και ο υψηλής ποιότητας καφές του McCafé® προέρχεται από 100% κόκκους Arabica και κατέχει πιστοποίηση Rainforest Alliance, γεγονός που διασφαλίζει ότι προέρχεται από βιώσιμες πηγές.

Θετική ανταπόκριση από τον κόσμο

Αυτό κι αν είναι σημαντικό σημείο αναφοράς. Η ανατροφοδότηση που λαμβάνει από τον κόσμο της, σχετικά με την αντικατάσταση των περισσότερων συσκευασιών, είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη McDonald’s. Μέχρι στιγμής, οι εντυπώσεις και τα σχόλια είναι ιδιαίτερα θετικά και ευχάριστα, αφού καθετί που αντικαταστάθηκε συνεχίζει να είναι λειτουργικό, εύχρηστο και να διευκολύνει τον κάθε ένα να απολαμβάνει τα αγαπημένα του γεύματα και ροφήματα.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΣτα  ήρεμα νερά του Αιγαίου «πνίγηκε» ήδη το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
Επόμενο άρθροΝέα ευρωπαϊκή πλατφόρμα για καταπολέμηση της αστεγίας