Ο θάνατος των τριών παιδιών στην Πάτρα πήρε πλέον άλλη διάσταση, μετά τη σύλληψη ψες της μητέρας Ρούλας Πισπιρίκου για την υπόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας, ωστόσο η διερεύνηση του αιφνίδιου παιδικού θανάτου είναι μία περίπλοκη διαδικασία, που δεν απασχολεί μόνο τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελλάδας. Είναι ενδεικτικό πώς κάθε χρόνο στη Μεγάλη Βρετανία καταγράφονται περίπου 230 θάνατοι βρεφών και νηπίων, οι οποίοι, παρά την έρευνα, παραμένουν ανεξήγητοι ενώ υπολογίζεται ότι έως και 84 θάνατοι παιδιών, που θεωρούνται αιφνίδιοι, είναι πιθανή δολοφονία. Τη μεγάλη πρόκληση εξιχνίασης των ύποπτων θανάτων παιδιών καλείται να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικό τρόπο η βρετανική αστυνομία με τους έμπειρους επιθεωρητές της Scotland Yard σε συνεργασία με διακεκριμένους εγκληματολόγους να έχουν εντοπίσει τις ιδιαιτερότητες αυτών των υποθέσεων ακολουθώντας συγκεκριμένες πρακτικές.

Να σημειωθεί ότι στο «κάδρο» της αστυνομίας δεν βρίσκεται πια μόνο η Ρούλα Πισπιρίγκου, άλλα δύο ακόμη συγγενικά της πρόσωπα! Οπως γίνεται αντιληπτό, εάν τα στοιχεία που προκύπτουν «δεθούν» μεταξύ τους, τότε οι Αρχές θα φτάσουν και σε ανθρωποκτονία της Ιριδας, το βρέφος της οικογένειας στην Πάτρα.

Η σχετική δικογραφία και για τα άλλα δύο παιδιά βγαίνει από το αρχείο και θα ακολουθήσουν νέες έρευνες για να εξεταστούν οι πιθανές συνδέσεις με την υπόθεση της Τζωρτζίνας. Σε αυτή την περίπτωση, η κατηγορία στη μητέρα θα επεκταθεί σε ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή.

Υπενθυμίζεται ότι η έξι μηνών Ίριδα άφησε την τελευταία της πνοή στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, 21 Μαρτίου του 2021. Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα που είχε διενεργήσει τη νεκροψία – νεκροτομή, είχε αναφερθεί -μετά από ιστολογική εξέταση των εγκεφαλικών κυττάρων- σε αλλοιώσεις συμβατές με ανοξυγοναιμία, δηλαδή έλλειψη οξυγόνου.

Η μητέρα των τριών παιδιών στην Πάτρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, έφτασε στην Αθήνα συνοδεία αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που έφτασαν στην Πάτρα το μεσημέρι της Τετάρτης κάτω από άκρα μυστικότητα και μετά την αποκάλυψη ότι στον οργανισμό της Τζωρτζίνας εντοπίστηκε κεταμίνη. Αναφορικά με την ουσία κεταμίνη, ο Γιάννης Μαρακάκης επισήμανε πως έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον σε περιπτώσεις βιασμού, καθώς μέσω αυτού κάμπτονται οι αντιστάσεις του ατόμου και πέραν των καρδιολογικών προβλημάτων, δημιουργεί και αμνησία, κενά μνήμης, συμπεριφοράς «και μπορεί να μετατρέψει τον άνθρωπο σε ένα εντελώς άβουλο ον». Σημείωσε πως έχει αντίστοιχη χρήση με το χάπι βιασμού. Στη συνέχεια υποστήριξε πως στην περίπτωση που η κεταμίνη χορηγήθηκε στη Τζωρτζίνα από τρίτο παράγοντα έγινε σε υγρή μορφή και ενέσιμα στον ορό του παιδιού.

Ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας αποχωρεί από την υπόθεση της Πάτρας και δεν θα εκπροσωπήσει την Ρούλα Πισπιρίγκου μετά τη σύλληψή της με την κατηγορία για δολοφονία από πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Ο κ. Λύτρας αναμένεται να βγάλει σε λίγη ώρα και σχετική ανακοίνωση ότι δεν εκπροσωπεί πια νομικά τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ο κ. Λύτρας, δεν εμφανίστηκε από το απόγευμα της Τετάρτης, οπότε και συνελήφθη η 33χρονη στο τμήμα Ανθρωποκτονιών, προς υπεράσπισή της.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter