Η κορυφαία παγκόσμια πάροχος υπηρεσιών επικοινωνίας, Tototheo Maritime, έχει προσθέσει στο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών της τη νέα υπηρεσία ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω δορυφόρου Starlink, που έχει αναπτύξει και προσφέρει η SpaceX. Η υπηρεσία Starlink υπόσχετε αρκετά ψηλότερες ταχύτητες από τις μέχρι τώρα διαθέσιμες λύσεις δορυφορικής συνδεσιμότητας, καθώς και χαμηλές ταχύτητες λήψης δεδομένων, φέρνοντας έτσι τις δορυφορικές επικοινωνίες σε μια νέα εποχή.

Η συμφωνία μεταξύ της Tototheo και της Starlink οριστικοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2022 και η διακεκριμένη εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων λύσεων ναυτιλιακής τεχνολογίας, θα αρχίσει την εγκατάσταση των συστημάτων Starlink μέσα στον Ιανουάριο του 2023.

Η προσθήκη της υπηρεσίας Starlink που αξιοποιεί συνδέσεις με δορυφόρους χαμηλής τροχιάς (Low Earth Orbit-LEO) στο χαρτοφυλάκιό της, καθιστά την Tototheo έναν από τους λίγους παρόχους τεχνολογίας, που προσφέρει ένα πλήρες φάσμα ανταγωνιστικών και αξιόπιστων επιλογών συνδεσιμότητας, καθώς και πολλαπλές ολοκληρωμένες λύσεις για τη ναυτιλία καθώς και για τη βιομηχανία ευρύτερα.

Οι πελάτες της Tototheo θα έχουν πλήρη ευελιξία στην επιλογή της διαμόρφωσης της υποδομής τους, ώστε να καλύπτονται οι εκάστοτε ανάγκες τους, ενσωματώνοντας την υπηρεσία Starlink (LEO) με τις Inmarsat GX (Ka-Band & L-Band), TM Flex (Ku-Band), Iridium (L-Band), LTE (3G/4G) και λύσεις επίγειας συνδεσιμότητας.

«Αυτό σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη θαλάσσια συνδεσιμότητα», δήλωσε η co-CEO της Tototheo, κα Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου. «Με μια ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή κάλυψης, οι ταχύτητες που προσφέρει η Starlink θα επιτρέψουν ένα άλμα προς τα εμπρός στην ενσωμάτωση πιο αποτελεσματικών και βιώσιμων τεχνολογιών στη ναυτιλία», πρόσθεσε.

«Πάντα κοιτάζαμε μπροστά και πιστεύαμε ότι το μέλλον της ναυτιλιακής τεχνολογίας έγκειται σε συνέργειες και ολοκληρωμένες λύσεις. Προσβλέπουμε στην προσθήκη της Starlink στο φάσμα των υπηρεσιών μας ως ένα περαιτέρω βήμα προς την ενίσχυση της αξιοπιστίας και της ευελιξίας της επιλογής όσον αφορά τη συνδεσιμότητα επί του σκάφους», δήλωσε η κα Παναγιώτου Θεοδοσίου.

Από την πλευρά του ο co-CEO της Tototheo Maritime, κ. Σωκράτης Θεοδοσίου, πρόσθεσε ότι «η Tototheo, είναι σε μοναδική θέση για να βοηθήσει τους πελάτες της να καλύψουν τις ανάγκες τους σε ότι αφορά την αποδοτικότητα τους, καθώς και τις ρυθμιστικές και λειτουργικές ανάγκες τους. Η Tototheo επιτρέπει την ενσωμάτωση και βελτιστοποίηση μιας υβριδικής λύσης και χειρισμού δεδομένων που προσφέρονται με τη χρήση των λύσεων SD-WAN και SD-LAN, σε συνδυασμό με το TM SOC (Security Operation Center) διατηρώντας την υποδομή και τις λειτουργίες των πελατών ασφαλή 24/7.»

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη λύση που θα αλλάξει πραγματικά τα δεδομένα για όλους τους πελάτες που εκτιμούν την αξιόπιστη και γρήγορη συνδεσιμότητα και την ασφάλεια των δεδομένων τους.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να σχεδιάσετε τη δική σας υποδομή ασφαλούς συνδεσιμότητας νέας γενιάς, επικοινωνήστε μαζί στο [email protected]

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΗ Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης μια «Αγκαλιά Γεμάτη Ελλάδα» για τους Κύπριους
Επόμενο άρθροΜεταφορές αποβλήτων: το Κοινοβούλιο πιέζει για αυστηρότερους ευρωπαϊκούς κανόνες