Αλλάζει το παραλιακό μέτωπο στο Μακένζυ στην Λάρνακα, στο οποίο θα κατασκευαστούν επτά μικρές αποβάθρες, στο πλαίσιο των έργων βελτίωσης και αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου.

Οι αποβάθρες θα βρίσκονται σε επτά σημεία της παραλίας Μακένζυ, τα οποία έχουν οργανωμένο χαρακτήρα και υποδομές εξυπηρέτησης λουόμενων.

Στα σημεία που θα κατασκευαστούν οι αποβάθρες υπάρχουν κυματοθραύστες από μπετόν οι οποίοι κατασκευάστηκαν κατά τη δεκαετία του 1980.  

Με τη κατασκευή των αποβάθρων θα καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των κυματοθραυστών και θα μειωθεί η επέμβαση και η οπτική όχληση από τη παρουσία των κυματοθραυστών.

Το έργο εντάσσεται στο Σχέδιο Δράσης της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, το οποίο εγκρίνεται και χρηματοδοτείται από το Υφυπουργείο Τουρισμού ενώ έχει λάβει και την έγκριση της Περιβαλλοντικής Αρχής.

Η κατασκευή θα γίνει με τη χρήση ξύλου Cumaru ως δάπεδο, το οποίο είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στο θαλάσσιο περιβάλλον και χρησιμοποιήθηκε σε παρόμοια έργα στη Κύπρο, όπως το έργο στη παραλία Ορόκλινης.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροTο Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής “Αμερίκος Αργυρίου” συνεχίζει δυναμικά την προσφορά του
Επόμενο άρθροΣτην Ελλάδα ο Αντόνιο Μπαντέρας για την ταινία  “The Enforcer”