Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι την Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022, και ώρα 03:08 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος ισχυρός σεισμός μεγέθους M=6.1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, 50 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Πόλης Χρυσοχούς και εστιακό βάθος 25 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο, ιδιαίτερα στην επαρχία Πάφου. Έγινε επίσης αισθητός/αντιληπτός σε όλη την ανατολική Μεσόγειο.

Μέχρι τις 05:30 έχει σημειωθεί σειρά μη-αισθητών μετασεισμών, με μέγιστο μέγεθος 3.1 στην κλίμακα Ρίχτερ.

Το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικές παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κτλ) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης www.gsd-seismology.org.cy και http://www.moa.gov.cy/gsd και στον λογαριασμό Twitter του Τμήματος @CY_earthquakes.

Η Δύναμη Πολιτικής Άμυνας σε ανακοίνωση της ενημερώνει το κοινό ότι δεν έχουν σημειωθεί οποιεσδήποτε σοβαρές ζημιές ή τραυματισμοί από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, ο οποίος σημειώθηκε στις 03.08 τα ξημερώματα και έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο και ιδιαίτερα στην Επαρχία Πάφου. Τα μέλη του Κέντρου Ελέγχου Επιχειρήσεων της Πολιτικής Άμυνας, αμέσως μετά την εκδήλωση του σεισμού, επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Υπηρεσίες/Τοπικές Αρχές της Επαρχίας Πάφου, ώστε να γίνει μία πρώτη εκτίμηση της κατάστασης και να διαπιστωθεί κατά πόσο προέκυψαν οποιαδήποτε σοβαρά περιστατικά. Η Δύναμη Πολιτικής Άμυνας τέθηκε άμεσα σε ετοιμότητα, ωστόσο οι ομάδες της δεν χρειάστηκε να παρέμβουν.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τους Κοινοτάρχες των Κοινοτήτων της Επαρχίας Πάφου, όπου ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός, για να διαπιστώσει κατά πόσο υπήρξαν ζημιές και να εκφράσει την ετοιμότητα των Υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών να συνδράμουν όπου παραστεί ανάγκη.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΠέθανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι
Επόμενο άρθροΕπένδυση €50 εκ. στο Public από τον Όμιλο Olympia