Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατέστη θεσμός χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης και απευθύνεται σε μαθήτριες και μαθητές Δημοτικών Σχολείων

Για έβδομη συνεχή χρονιά το Junior Achievement Κύπρου και ο Σύνδεσμος Τραπεζών εφαρμόζουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ξοδεύοντας Έξυπνα» το οποίο απευθύνεται σε μαθήτριες και μαθητές της έκτης τάξης Δημοτικών Σχολείων.

Σημειώνεται επίσης, ότι το πρόγραμμα υλοποιείται με τη διαχρονική στήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ξοδεύοντας Έξυπνα» φέτος τέθηκε σε εφαρμογή από τις αρχές Φεβρουαρίου και θα έχει διάρκεια έως το τέλος Μαρτίου. Η έβδομη συνεχής χρονιά διεξαγωγής του αποτελεί την απόδειξη ότι έχει καταστεί ένας σημαντικός θεσμός, χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης στην Κύπρο.Στο φετινό πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 615 μαθήτριες και μαθητές από 16 Δημοτικά Σχολεία σε όλες τις πόλεις.

Tα τρία μαθήματα, διάρκειας 80 λεπτών έκαστο, πραγματοποιούνται χάρη στην εθελοντική συμμετοχή 23 επαγγελματιών από τις τράπεζες και τον ιδιωτικό τομέα. Σημειώνεται ακόμη, ότι οι συνθήκες της πανδημίας δεν επιτρέπουν τη φυσική παράδοση των μαθημάτων αλλά την υλοποίηση του προγράμματος με ψηφιακό τρόπο.Ο Σύνδεσμος Τραπεζών σχεδόν μια δεκαετία προηγουμένως εντόπισε το κενό της χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης στην Κύπρο και έτσι ανέλαβε πρωτοβουλίες και συγκεκριμένες δράσεις προς υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων χρηματοοικονομικής παιδείας. Ο οργανισμός Junior Achievement αναλαμβάνει την οργάνωση, το υλικό και τον συντονισμό των εθελοντών εκπαιδευτών που συμμετέχουν κάθε χρόνο στο πρόγραμμα, ενώ το Υπουργείο Παιδείας αποτελεί σταθερό και ένθερμο υποστηρικτή του εκπαιδευτικού έργου.

Σχολιάζοντας την εφαρμογή του προγράμματος «Ξοδεύοντας Έξυπνα» για έβδομη συνεχή χρονιά, ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου Μιχάλης Καμμάς σημείωσε: «Πέρα από ικανοποίηση είναι με ιδιαίτερη χαρά που βλέπουμε μια δική μας πρωτοβουλία να έχει εξελιχθεί σε έναν θεσμό για τα δεδομένα της Κύπρου στο πεδίο της χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης και σε μια ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά που συμμετέχουν σε αυτό. Πιστεύω ακράδαντα ότι έφτασε η ώρα να γίνει το επόμενο, αποφασιστικό βήμα για τη χρηματοοικονομική εκπαίδευση στη χώρα μας. Αυτό το βήμα αφορά στη μόνιμη υιοθέτηση προγράμματος ή μαθήματος χρηματοοικονομικών στα σχολεία μας, δηλαδή στη Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση. Τα οφέλη για μια κοινωνία με επαρκή και ουσιαστική χρηματοοικονομική αντίληψη θα είναι πολλαπλάσια Ως εκ τούτου, παραμένουμε δίπλα σε κάθε ενέργεια χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης και χαιρετίζουμε κάθε πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται στην κοινωνία μας προς αυτή την κατεύθυνση».

Με τη σειρά της η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Junior Achievement Κύπρου τόνισε: «Η διαχείριση των προσωπικών οικονομικών καθώς και η αντίληψη απλών χρηματοοικονομικών γνώσεων είναι τεράστιας σημασίας για τα παιδιά, τα οποία θα εξελιχθούν στους μελλοντικούς πολίτες της Κύπρου και του κόσμου. Ως Junior Achievement Κύπρου παρέχουμε το υλικό και με την υφιστάμενη μεθοδολογία, βασισμένη στις αρχές της παιγνιώδους μάθησης, προωθούμε τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό των παιδιών. Είμαστε περήφανοι γιατί το πρόγραμμα εφαρμόζεται φέτος για έβδομη συνεχή χρονιά, υποστηρίζοντας από το 2016 μέχρι και σήμερα 4,000 παιδιά».

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΤο Syoss λανσάρει πέντε νέες εκθαμβωτικές αποχρώσεις Oleo Intense για αποτέλεσμα που μαγνητίζει
Επόμενο άρθροΝέο Διοικητικό Συμβούλιο για την Παγκύπρια Ομοσπονδία Ιδιωτικών Γραφείων Εξευρέσεως Εργασίας