Πολλά άτομα που πάσχουν από τη νόσο δεν το γνωρίζουν λόγω των ήπιων συμπτωμάτων της νόσου

 

Ταλαιπωρείσαι από συχνές ή παρατεταμένες ρινορραγίες; Παρατηρείς συχνά στο σώμα σου μελανιές χωρίς να θυμάσαι πού χτύπησες; Υποφέρεις από έντονη μηνορραγία; Παρατηρείς συχνές αιμορραγίες της στοματικής κοιλότητας; Είχες παρατεταμένες αιμορραγίες μετά από σχετικά ελαφρείς τραυματισμούς; Μίλησε με τον ιατρό σου και ενημερώσου για τη νόσο Von Willebrand.

Η νέα καμπάνια της CSL Behring φιλοδοξεί να δώσει απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, έχοντας ως στόχο την ενημέρωση του κοινού για τη σημασία της αναγνώρισης των συμπτωμάτων και την αξία της έγκαιρης διάγνωσης. Η καμπάνια επικεντρώνεται στα φαινομενικά «συχνά και συνηθισμένα» συμπτώματα της νόσου, παρουσιάζοντας και αναλύοντάς τα, ενώ προτρέπει όσους πιθανόν έχουν παρατηρήσει κάποιο από αυτά, να απευθυνθούν σε έναν ειδικό, ώστε να υπάρξει αξιολόγηση των συμπτωμάτων και έγκαιρη διάγνωση των ασθενών με τη νόσο.

Η vόσος Von Willebrand (Von Willebrand disease, VWD) περιγράφεται ως η πιο συχνή κληρονομική αιμορραγική διαταραχή, με τη συχνότητα της νόσου να υπολογίζεται σε 0,01% έως και 1% του γενικού πληθυσμού. Σκοπός της CSL Behring είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό ότι τα προαναφερθέντα συμπτώματα μπορεί να αποτελούν συμπτώματα της συγκεκριμένης νόσου και να παροτρύνει να συμβουλευτούν σχετικά τον ιατρό τους.

Αν και η vόσος Von Willebrand επηρεάζει το ίδιο άνδρες και γυναίκες, αξίζει να σημειωθεί ότι οι γυναίκες συνήθως διαγιγνώσκονται νωρίτερα εξαιτίας της παρατεταμένης/έντονης αιμορραγίας κατά τη διάρκεια της περιόδου τους και πιθανών αιμορραγικών εκδηλώσεων κατά τον τοκετό.

Η καμπάνια, που πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Συλλόγου Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών, ξεδιπλώνεται μέσα από σχετικές αναρτήσεις στα ειδικά διαμορφωμένα κανάλια της σε Instagram, Facebook και YouTube, που συνδυάζουν πρωτότυπα εικαστικά στοιχεία και λεκτικό, ώστε ο επισκέπτης να έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα πλέον συνήθη συμπτώματα της νόσου.

H Μαριάννα Κωνσταντινίδη, Γενική Διευθύντρια της CSL Behring στην Ελλάδα, δηλώνει: «Στην CSL Behring, είμαστε προσανατολισμένοι στην συνεχή έρευνα αναφορικά με τις αιμορραγικές διαταραχές, ενώ πιστεύουμε στη σημασία του σωστά ενημερωμένου ασθενή, τοποθετώντας τον στο επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων μας. Επιθυμία μας είναι η καμπάνια αυτή να αποτελέσει ένα σημαντικό σημείο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που θα προβληματίσει και θα κινητοποιήσει τους ασθενείς με νόσο Von Willebrand

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τα κανάλια της καμπάνιας Νόσος Von Willebrand σε Instagram και Facebook.

Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμοδίου επαγγελματία υγείας.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΕνίσχυση του χώρου Σένγκεν: Βουλγαρία, Ρουμανία και Κροατία έτοιμες να συμμετάσχουν
Επόμενο άρθροΗ οδοντόβουρτσα ISSA 3 της Foreo είναι ότι πιο “hot” για την στοματική υγιεινή