Το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας ανακοίνωσε ότι, σε συνέχεια της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, με ημερομηνία 27 Μαΐου 2022, για την παραχώρηση πακέτου μέτρων για αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων και της ακρίβειας, η εφάπαξ χορηγία για τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, θα καταβληθεί μέχρι τις 24 Ιουνίου 2022.

Η εφάπαξ χορηγία θα παραχωρηθεί στη βάση εισοδηματικών κριτηρίων και με ιδιαίτερη στόχευση στις οικογένειες/άτομα με χαμηλά εισοδήματα, έτσι ώστε να απαμβλυνθούν ουσιαστικά οι ομάδες του πληθυσμού που βιώνουν εντονότερα τις επιπτώσεις από τον πληθωρισμό. Από την εφάπαξ χορηγία του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, θα επωφεληθούν συνολικά 37.700 οικογένειες ή 52.500 άτομα. Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Επιδόματος Τέκνου ή/και στο Μητρώο του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ή/και στο Μητρώο ληπτών Δημόσιου Βοηθήματος.

Οι δικαιούχοι της εφάπαξ στήριξης θα ενημερωθούν για την καταβολή του ποσού και με γραπτό μήνυμα (sms) στα κινητά τηλέφωνα που έχουν καταχωρήσει.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας.

Για ερωτήσεις-απαντήσεις σχετικά με την εφάπαξ χορηγία για στήριξη ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, πατήστε εδώ.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΠτΔ: Παγκόσμιας κλάσης η Μαρίνα Αγίας Νάπας
Επόμενο άρθροMetaverse: Πως διαφοροποιεί το μέλλον της εργασίας