Εντός Μαρτίου αναμένεται να προκύψουν εξελίξεις σχετικά με το επαναστατικό μέτρο  καθιέρωσης των 30 χιλιομέτρων έναντι των 50 χιλιομέτρων ως όριο ταχύτητας σε ευαίσθητα σημεία των  πόλεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Offsite στόχος είναι η μείωση του ορίου ταχύτητας κυρίως ως πρώτο στάδιο σε εμπορικούς δρόμους της Λευκωσίας και Λεμεσού (η πρόταση αφορά όλους τους Δήμους). Οι δρόμοι που βρίσκονται στο επίκεντρο  είναι αυτοί  με  αυξημένη διακίνηση πεζών. Δύο παραδείγματα είναι η Στασικράτους στη Λευκωσία και η οδός Αγκύρας στη Λεμεσό.  Οι δρόμοι αυτοί περιλαμβάνουν πεζόδρομο, ποδηλατόδρομο και εμπορικά καταστήματα.

Σύμφωνα με την πρόταση, βάση του Στρατηγικού Σχεδίου για την οδική ασφάλεια,  το όριο ταχύτητας στις πόλεις θα πρέπει να κατέβει στα 30 χλμ. Το όριο αυτό δεν πρέπει να ισχύει μόνο έξω από σχολεία, αλλά και σε κάποιες οδούς στις οποίες έγινε ανάπλαση της περιοχής και δόθηκε προτεραιότητα στους πεζούς. Με βάση τον προγραμματισμό το όριο δεν θα κατέβει στις λεωφόρους με τέσσερις λωρίδες.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΟι παρενέργειες της πανδημίας κτύπησαν τη βιομηχανία πετρελαίου
Επόμενο άρθροΚαι όμως η μόδα σκοτώνει το περιβάλλον