Μεγάλη επιτυχία η διαδικτυακή παρουσίαση του Σχεδίου Επαγγελματικής Σύνταξης Smart Future της EuroLife

Ο καταρτισμός και υιοθέτηση βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη και τους κοινωνικούς προβληματισμούς που μεταξύ άλλων σχετίζονται με την διασφάλιση της επάρκειας των απολαβών των πολιτών κατά τη συνταξιοδότηση. Η EuroLife και το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου θέλοντας να αποτελέσουν πηγή ασφάλειας και σταθερότητας τόσο για τους πελάτες τους όσο και για την κοινωνία στο σύνολό της, δημιούργησαν το Σχέδιο Επαγγελματικής Σύνταξης Smart Future. Το Σχέδιο παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο πλαίσιο διαδικτυακής παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021 συντονιστής της οποίας ήταν ο Γιάννος Μωυσέως, Διευθυντής Εταιρικών και Επιχειρηματικών Ασφαλίσεων της EuroLife.

Την διαδικτυακή παρουσίαση χαιρέτισε ο CEO της Τράπεζας Κύπρου, Πανίκος Νικολάου, ο οποίος τόνισε πως «στο Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου έχουμε χρέος να αποτελέσουμε για ακόμα μια φορά πηγή ασφάλειας και σταθερότητας, τόσο για τους πελάτες μας όσο και για την κοινωνία γενικότερα». Πρόσθεσε πως με τη φιλοδοξία να αποκαταστήσει την ισορροπία στην κοινωνία, να συμβάλει στην εξυγίανση της Οικονομίας και να δώσει αξιοπρέπεια, μέλλον και προοπτική στην παρούσα γενιά των εργαζομένων που είναι και η επόμενη γενιά των συνταξιούχων, το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου διαμέσου της εταιρείας EuroLife προχώρησε στη δημιουργία του σχεδίου επαγγελματικών συντάξεων, Smart Future.

Από την πλευρά του ο Λούης Ποχάνης, Εκτελεστικός Πρόεδρος EuroLife, τόνισε πως η EuroLife αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα εποχή, δημιουργώντας μια σειρά από προγράμματα που ανταποκρίνονται στην κοινωνική ανάγκη για συνταξιοδοτική επάρκεια, εμπλουτίζοντας το μελλοντικό εισόδημα του πελάτη μας και παρέχοντάς του εξασφάλιση και προοπτική. Με το Smart Future, ανέφερε ο κ. Ποχάνης, οι εργοδότες μεταφέρουν την ευθύνη διαχείρισης του Ταμείου Προνοίας στο εξειδικευμένο προσωπικό της EuroLife, κάτι που τους επιτρέπει να επικεντρώσουν την προσοχή τους στην ανάπτυξη της επιχείρησής τους.

Smart Future – Λύση αξίας
Παρουσιάζοντας το νέο Σχέδιο Επαγγελματικής Σύνταξης Smart Future, ο Γενικός Διευθυντής της EuroLife Αβραάμ Πεκρής το χαρακτήρισε ως πραγματική λύση αξίας, υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη λύση είναι αποτέλεσμα συνεργασίας δύο ηγέτιδων εταιρειών στην κυπριακή αγορά, της EuroLife και της BOC Asset Management.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο σχέδιο το οποίο διακρίνεται για τον ευέλικτο σχεδιασμό του. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Πεκρής, το κάθε μέλος έχει πρόσβαση στον προσωπικό του λογαριασμό ο οποίος πιστώνεται με τις δικές του εισφορές και τις εισφορές του εργοδότη, ενώ παράλληλα δίδεται η ευελιξία για μεταφορά στον λογαριασμό εισφορών από άλλον συνταξιοδοτικό παροχέα, όπως επίσης και η πίστωση του λογαριασμού με πρόσθετη εθελοντική εφάπαξ συνεισφορά του μέλους. Επιπρόσθετα κάθε μέλος εξασφαλίζει τον ποσό των μελλοντικών συνεισφορών του μέχρι την αφυπηρέτηση σε περίπτωση Μόνιμης Ολικής Ανικανότητας.

Καινοτόμες επενδυτικές επιλογές
Αναλύοντας τις επενδυτικές επιλογές που προσφέρει το Smart Future o Γενικός Διευθυντής της BOC Asset Management, Χρήστος Καλογέρης υπογράμμισε πως παρέχεται η επιλογή του hands-off, δηλαδή ο αυτοματοποιημένος προσδιορισμός των ποσοστών επένδυσης του Μέλους σε επενδυτικά ταμεία προσαρμοσμένος στο δικό του προφίλ ρίσκου και απόδοσης καθώς επίσης και των υπολειπομένων ετών μέχρι την ηλικία αφυπηρέτησης του.

Αναπτύσσοντας την επενδυτική πολιτική της BOC Asset Management o κ. Καλογέρης υπογράμμισε ότι γίνεται επιλογή passive funds μέσω των οποίων επιτυγχάνονται καλύτερες αποδόσεις, ενώ η επιλογή για επενδύσεις σε αμοιβαία κεφάλαια διασφαλίζουν το γεγονός ότι η επένδυση μπορεί να ρευστοποιηθεί ανά πάσα στιγμή.

Ο κ. Καλογέρης τόνισε πως η BOC Asset Management προχωρεί και στην δημιουργία του πρώτου Συνταξιοδοτικού Ταμείου ESG στην Κύπρο στα πλαίσια προσφοράς επενδυτικών προϊόντων σε συνάρτηση με την πολιτική βιώσιμης ανάπτυξης της Εταιρείας και του Ομίλου, παρέχοντας στην ουσία την δυνατότητα στα μέλη τους να επενδύουν σε ένα πέμπτο ταμείο αφουγκραζόμενη την  διεθνή στροφή για επενδυτές που θέλουν να συμβάλλουν στην βιώσιμη ανάπτυξη ενσωματώνοντας ESG κριτήρια στις επενδυτικές τους επιλογές στη βάση των ESG κριτηρίων: Environmental (Περιβαλλοντικά) – Social (Κοινωνικά) – Governance (Εταιρικής διακυβέρνησης).

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της παρουσίασης ο Μάριος Γιαννάς, Εκτελεστικός Σύμβουλος, Cronje & Yiannas Actuaries & Consultants Ltd μίλησε για την αξία των Επαγγελματικών Συντάξεων για τους εργαζόμενους στις κυπριακές επιχειρήσεις, ενώ ο Δρ. Ιωάννης Τιρκίδης, Διευθυντής Οικονομικών Ερευνών της Τράπεζα Κύπρου ανέλυσε το προφίλ της κυπριακής Οικονομίας καθώς και τις προοπτικές της μετά την πανδημία.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΠρόγραμμα ελέγχου του καπνού από τον ΠΑΣΥΚΑΦ
Επόμενο άρθροΕπιστρέφει με ανανεωμένο μενού το M Fusion