Τα τελευταία της καταστήματα κλείνει στις 15 Μαΐου οριστικά η Debenhams, έπειτα από 242 χρόνια στον χώρο του λιανεμπορίου, καθώς δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει οικονομικά στην κρίση του κορονοϊού.

Η βρετανική εταιρεία πολυκαταστημάτων, που ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 1778, ξεκίνησε τον Δεκέμβριο διαδικασία ρευστοποίησης επιφέροντας σφοδρό πλήγμα στον τομέα του λιανεμπορίου στη Βρετανία. Παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε επί σειρά ετών, οι επιπτώσεις από τα lockdown εξαιτίας της πανδημίας επέφεραν το τελειωτικό πλήγμα.

Έχοντας ήδη ανακοινώσει το κλείσιμο 52 καταστημάτων της μέχρι τις 8 Μαΐου, η Debenhams ανακοίνωσε σήμερα ότι τα υπόλοιπα 49 καταστήματα θα κλείσουν είτε στις 12 είτε στις 15 Μαΐου. Το κλείσιμο στις 15 Μαΐου περιλαμβάνει καταστήματα, όπως αυτό στο Μπέλφαστ, στο Μπέρμινγχαμ, στο Μπρίστολ, στο Μάντσεστερ, στο Λίβερπουλ, στο Νιούκασλ και στο Σουόνσι.

Σημειώνεται πως η αλυσίδα πολυκαταστημάτων προσέφερε εκπτώσεις που έφθαναν έως το 80% σε προϊόντα σπιτιού και σε ρουχισμό το τελευταίο διάστημα, ενώ η επωνυμία θα συνεχίσει να υφίσταται. Τον Ιανουάριο, η ηλεκτρονική εταιρεία λιανικής ένδυσης Boohoo αγόρασε την Debenhams για 55 εκατομμύρια λίρες και πρόκειται να λανσάρει προϊόντα με την επωνυμία αυτή στην ιστοσελίδα της στις αρχές του 2022. Πηγή insider.gr

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΗ Μ. Ζαμπάρτα νέα επικεφαλής της αντιπροσωπείας της EE στην Κύπρο
Επόμενο άρθροΝέα επικαιροποιημένη ευρωπαϊκή βιομηχανική στρατηγική