Το Τμήμα Δασών πληροφορεί το κοινό ότι λόγω της αισθητής ανόδου της θερμοκρασίας, ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι είναι ευκολότερη η πρόκληση πυρκαγιών από ενέργειες και δραστηριότητες όπως το άναμμα φωτιάς, η χρήση εργαλείων που παράγουν σπινθήρες ή θερμότητα, η απόρριψη αποτσίγαρων κ.τ.λ.

Ως εκ τούτου το Τμήμα Δασών σήμερα, Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 θα βρίσκεται σε επίπεδο ετοιμότητας «ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ».

Απευθύνεται λοιπόν θερμότατη έκκληση και προτρέπεται το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Ταυτόχρονα, επισύρεται η προσοχή ότι, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια και ότι το άναμμα φωτιάς ή η πρόκληση πυρκαγιάς συνιστά αδίκημα το οποίο σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο του 2012, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι €50.000,00 ή και στις δύο ποινές μαζί και σύμφωνα με τον περί Προλήψεως Πυρκαγιών στην Ύπαιθρο Νόμο του 1988 μέχρι 5 χρόνια ή με χρηματική ποινή μέχρι €20.000 ή και στις δύο ποινές μαζί.

Το άναμμα φωτιάς, για ετοιμασία φαγητού, επιτρέπεται μόνο στις ψησταριές των εκδρομικών χώρων.

Τέλος,  σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά καλείται να τηλεφωνήσει άμεσα στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΒρέφος στη Βρετανία γεννήθηκε με το μαλλί του Μπόρις Τζόνσον – ΦΩΤΟ
Επόμενο άρθροΕντείνεται η ανησυχία για το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών των νεαρών ηλικιών