Η κυβέρνηση της Κολομβίας ανακοίνωσε την κατάσχεση έξι τόνων κοκαΐνης σε συγκρότημα εργαστηρίων στη ζούγκλα στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, που όπως ανέφερε ανήκαν στον Στρατό Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), επισήμως την τελευταία οργάνωση ανταρτών η οποία συνεχίζει τον ένοπλο αγώνα στη χώρα.

Επρόκειτο «για το μεγαλύτερο πλήγμα στη διακίνηση ναρκωτικών του ELN αυτή τη χρονιά», καθώς «κατασχέθηκαν έξι τόνοι υδροχλωρικής κοκαΐνης», δήλωσε ο Κολομβιανός υπουργός Άμυνας, ο Διέγο Μολάνο, σε βίντεο που απηύθυνε στα μέσα ενημέρωσης.

Η επιχείρηση που βαπτίστηκε Jared επέτρεψε να καταστραφούν τρία «μεγάλα εργαστήρια» από τις ένοπλες δυνάμεις στην κοινότητα Σαμανιέγο, στην περιφέρεια Ναρίνιο, κοντά στα σύνορα με τον Ισημερινό.

«Η κοκαΐνη, τα μηχανήματα και άλλα στοιχεία που βρέθηκαν είχαν αξία υψηλότερη από εννέα εκατομμύρια δολάρια. Τα ναρκωτικά ήταν έτοιμα να συσκευαστούν και να μεταφερθούν στις κολομβιανές ακτές στον Ειρηνικό (…) για να σταλούν στο Μεξικό και τις ΗΠΑ», ανέφερε από την πλευρά του ο γενικός εισαγγελέας Φρανσίσκο Μπαρμπόσα.

Δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες των εγκαταστάσεων όπου παρασκευαζόταν κοκαΐνη στη ζούγκλα.

Η νοτιοδυτική Κολομβία βιώνει εδώ και αρκετούς μήνες αναζωπύρωση της βίας. Η κυβέρνηση επιρρίπτει την ευθύνη σε ένοπλες ομάδες που χρηματοδοτούνται από τη διακίνηση ναρκωτικών και μετάλλων που εξορύσσονται παράνομα, ειδικά χρυσού.

Η Κολομβία είναι η χώρα όπου καταγράφεται η μεγαλύτερη παραγωγή κοκαΐνης στον κόσμο (≈1.010 τόνοι τον χρόνο). Η χώρα όπου καταναλώνεται η μεγαλύτερη ποσότητά της είναι οι ΗΠΑ. Πηγή: www.skai.gr

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΔεν άρεσε το Love Cyprus
Επόμενο άρθροEκλεψε όχημα και το πάρκαρε σπίτι του – Σύλληψη 28χρονου στη Λευκωσία