Κρύβει μέσα της την ιστορία του αρχαιότερου κρασιού!

 

Ένας παραδοσιακός Κυπριακός Επιδόρπιος Οίνος χαρακτηρισμένος και ως Οίνος Λικέρ, με ιστορία που ξεκινά τον 12ο αιώνα μ.χ. και που πρώτος καθιερώθηκε ως Π.Ο.Π (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης).

Από σταφύλια 50% Μαύρο και 50% Ξυνιστέρι, πλούσια σε σώμα, άρωμα και γεύση, η Κουμμανδαρία «Αλάσια», κυκλοφορεί με νέα εμφάνιση, σε δύο ετικέτες, την «Classic 2017» της κατηγορίας <Aged> και την «Vintage 2005» της κατηγορίας <Exceptionally Aged>.

Γλυκιές και ευχάριστες, με γεύσεις ισορροπημένες, με αρώματα από σταφίδα, χαρούπι, αποξηραμένα σύκα, μελί και δρυ. Απολαύστε τις σαν απεριτίφ πριν ή και μετά από το φαγητό αλλά και σαν συνοδευτικό με γλυκά και σοκολάτα.

Η Κουμμανδαρία, εξ ορισμού είναι βαθιά συνδεδεμένη με την Αμπελοοινική Λεμεσό αφού το όνομά της υποδηλώνει και την περιοχή τρύγου και παραγωγής της. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αποτελεί τον άξιο πρεσβευτή, τη ναυαρχίδα  των κυπριακών κρασιών.

Η Κύπρος είναι μια από τις παλαιότερες οινοπαραγωγικές χώρες στον κόσμο με τα αρχαιολογικά ευρήματα να επιβεβαιώνουν πως στην Κύπρο παράγεται κρασί εδώ και πέντε χιλιάδες πεντακόσια χρόνια.

Η παραγωγή κρασιού στην Κύπρο άνθιζε και μάλιστα σύντομα έγινε ξακουστή για ένα γλυκό κρασί που παρήγαγε και το αποκαλούσαν το «κρασί της Κύπρου», ή αλλιώς «Κυπριακό Νάμα» όπως το ονόμαζε ο Ευριπίδης, και χρησιμοποιούνταν στις τελετές λατρείας της θεάς Αφροδίτης. Αυτός ήταν ο «πρόγονος» της Κουμμανδαρίας. Μοναδικός και σπάνιος.

Σήμερα, το Οινοποιείο ΛΟΕΛ, συνεχίζει επάξια την ιστορική παράδοση του τόπου μας παράγοντας εξαιρετική Κουμμανδαρία και άλλα κρασιά.

Στεμμένη από τους Σταυροφόρους ως ο «Απόστολος των κρασιών», και βραβευμένη με 2 αστέρια στον διεθνή διαγωνισμό Great Taste, η Κουμμανδαρία «Αλάσια» μας ξανασυστήνεται εις διπλούν.

Αποτελεί εξαιρετική παραγωγή που θα σας κατακτήσει!

Τη νέα σειρά Κουμμανδαρία «Αλάσια» θα τη βρείτε σε κάβες και επιλεγμένα σημεία πώλησης.

Διανομή από Laiko Cosmos Trading Ltd. www.laikocosmos.com

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΜελέτη της EUROCERT θέτει τα θεμέλια υποβολής φακέλων ΠΟΠ/ΠΓΕ για αμπελοοινικά προϊόντα της Λεμεσού
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση των σχεδίων χορηγιών του Υπουργείου Ενέργειας