Tου Evgeny Tarakanov, Αντιπρόεδρος CFA Society Cyprus

 

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Society Cyprus), ιδρύθηκε το 2003 και σήμερα απαριθμεί 187 μέλη και εκατοντάδες υποψήφιους για απόκτηση του τίτλου CFA. Ο αριθμός είναι σχεδόν διπλάσιος από ό, τι πριν από 5 χρόνια, αποδεικνύοντας την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για τον τίτλο CFA. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 327 εγγεγραμμένοι υποψήφιοι οι οποίοι θα παρακαθίσουν στις εξετάσεις CFA το 2021, εκ των οποίων 30 για την τελική εξέταση CFA. Δεδομένου ότι το μέσο ποσοστό επιτυχίας για την τελική εξέταση ανέρχεται στο 50%, ανυπομονούμε να φτάσουμε το όριο των 200 μελών της Charterholder Society.

Το CFA Institute είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια ένωση επαγγελματιών επενδυτών. Δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ενώ από το 1980 ξεπέρασε τα σύνορα της Βόρειας Αμερικής, αντανακλώντας την παγκοσμιοποίηση της διαχείρισης των επενδύσεων.

Το ινστιτούτο CFA επί του παρόντος μετρά 162 CFA Κοινότητες σε όλο τον κόσμο, οι οποίες λειτουργούν ως μία, εξυπηρετώντας την αποστολή μας, που δεν είναι άλλη από το να ηγηθούν του επενδυτικού επαγγέλματος παγκοσμίως προωθώντας τα υψηλότερα πρότυπα δεοντολογίας, εκπαίδευσης και επαγγελματικής αριστείας για το τελικό όφελος της κοινωνίας.

Αυτή η αποστολή εξυπηρετείται με τη δημιουργία αξίας για τους βασικούς επαγγελματίες διαχείρισης επενδύσεων και τη συνεργασία με τον βασικό κλάδο διαχείρισης επενδύσεων για την προώθηση της ηθικής, της ακεραιότητας της αγοράς και των επαγγελματικών προτύπων πρακτικής, τα οποία συμβάλλουν συλλογικά στην κοινωνία. Ως μέρος ενός παγκόσμιου, ανεξάρτητου οργανισμού διαδραματίζουμε το ρόλο του πρωταθλητή στη βιομηχανία διαχείρισης επενδύσεων.

Πως πρέπει να λειτουργούν οι χρηματοοικονομικές αγορές

Πιστεύουμε ότι οι χρηματοοικονομικές αγορές και υπηρεσίες πρέπει να λειτουργούν με τους ακόλουθους τρόπους:

– Οι επαγγελματίες επενδύσεων συμβάλλουν στο τελικό όφελος της κοινωνίας, μέσω της βιώσιμης αξίας που δημιουργείται από αποτελεσματικές χρηματοπιστωτικές αγορές και από αποτελεσματικά επενδυτικά ιδρύματα.

– Η καλή διαχείριση και τα υψηλά ηθικά πρότυπα είναι απαραίτητα για την εξασφάλιση της εμπιστοσύνης ως προς την εξυπηρέτηση της κοινωνίας. Οι χρηματοοικονομικές αγορές πρέπει να παρέχουν σε κάθε επενδυτή την ευκαιρία να κερδίσει μια δίκαιη απόδοση.

– Οι χρηματοοικονομικές αγορές είναι πιο αποτελεσματικές με γνώστες, διαφορετικούς συμμετέχοντες.

– Οι υψηλές ηθικές αρχές και τα επαγγελματικά πρότυπα είναι απαραίτητα για τα θετικά αποτελέσματα. Οι κανόνες και οι κανονισμοί, ενώ είναι απαραίτητοι, δεν αρκούν από μόνοι τους.

Εκτός από τα άμεσα οφέλη για τους πελάτες τους, το έργο των επαγγελματιών διαχείρισης επενδύσεων και ο αντίκτυπος της βιομηχανίας διαχείρισης επενδύσεων ωφελούν επίσης την κοινωνία, μέσω βελτιωμένων αποτελεσμάτων των επενδυτών και της επακόλουθης αποτελεσματικής κατανομής κεφαλαίων, που οδηγεί στην οικονομική ανάπτυξη. Αυτές λοιπόν είναι οι Πολιτιστικές μας Αξίες, οι οποίες ορίζουν ποιοι είμαστε, τι υποστηρίζουμε και τι φιλοδοξούμε να είμαστε.

Με τρεις εξειδικευμένες επιτροπές

Ως CFA Society Κύπρου, εφαρμόζουμε με επιτυχία τις κορυφαίες παγκόσμιες πρακτικές του CFA Institute. Η πρόσφατη αύξηση των μελών μας επέτρεψε, εκτός από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, να δημιουργήσουμε τρεις εξειδικευμένες επιτροπές:

– Επιτροπή Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού: για την καταπολέμηση του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού

– Research Challenge & University Relations Committee: για την ανάπτυξη επαγγελματιών υψηλού επιπέδου και ηθικής επένδυσης

– Advocacy Committee: για την προώθηση της ακεραιότητας και του επαγγελματισμού στην τοπική χρηματοοικονομική βιομηχανία

Οι επιτροπές αυτές μας επιτρέπουν να αξιοποιούμε την εμπειρία, πολλών από τα μέλη μας, προς όφελος της τοπικής επενδυτικής βιομηχανίας και της ευημερίας της κυπριακής κοινωνίας.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροCyta: Προσοχή, νέα περιστατικά απάτης
Επόμενο άρθροΗ Κομισιόν καλεί Κύπρο και Μάλτα να σταματήσουν να «πωλούν» χρυσές βίζες