Μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022 η προθεσμία, σύμφωνα με ενημέρωση του Τμήματος Φορολογίας

Ελάχιστο χρονικό περιθώριο έχει απομείνει για τη λήξη της προθεσμίας που έδωσε το Τμήμα Φορολογίας σε Μισθωτούς, Συνταξιούχους και Aυτοεργοδοτούμενους, για να υποβάλουν τη φορολογική τους Δήλωση (Δήλωση Εισοδήματος) για το έτος 2021, καθώς η διαδικασία ολοκληρώνεται την 31η Ιουλίου 2022. Λύση στην τελευταίας στιγμής υποβολή δίνει το TaxApp.cy, ένα καινοτόμο διαδικτυακό ‘φορολογικό εργαλείο’, το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να συμπληρώσει και να υποβάλει τη φορολογική του δήλωση, ακολουθώντας απλές οδηγίες σε μορφή σύντομων ερωτημάτων. Παράλληλα, το TaxApp.cy, προσφέρει ‘ασφάλεια’ στον χρήστη, καθώς η δήλωση ελέγχεται από επαγγελματίες φορολογικούς συμβούλους προτού αυτή υποβληθεί, εκ μέρους του χρήστη, στο TAXISnet, διασφαλίζοντας έτσι την ορθότητά της.

Υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης για το έτος 2021, έχουν τα άτομα των οποίων το μικτό (δηλαδή πριν τον φόρο) εισόδημα για το φορολογικό έτος υπερβαίνει τα €19,500. Σημειώνεται πως σύμφωνα με το Τμήμα Φορολογίας, μόλις περίπου το 32% των φορολογουμένων υπέβαλαν μέχρι τις 11 Ιουνίου τη δήλωση τους για το φορολογικό έτος 2021, ενώ παράλληλα προέτρεψε το κοινό όπως προχωρήσει έγκαιρα στην υποβολή της.

Έχοντας εξασφαλίσει έγκριση λειτουργίας από τον ΣΕΛΚ (Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου), το μόνο αναγνωρισμένο σώμα λογιστών στην Κύπρο, η ομάδα του TaxApp.cy είναι σε συνεχή επικοινωνία με το Τμήμα Φορολογίας, ενώ παράλληλα η πλατφόρμα είναι συμβατή με τον κανονισμό GDPR. Επίσης, το TaxApp.cy διασφαλίζει ότι τα δεδομένα των χρηστών παραμένουν ασφαλή, χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας ασφαλιστικές δικλίδες και πρακτικές.

Σύμφωνα με τον Μάριο Παπαγεωργίου, Συνιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο του TaxApp.cy, «σε περίπτωση που ο χρήστης επιλέξει να ετοιμάσει και να υποβάλει τη δήλωση ο ίδιος μέσω της πλατφόρμας, το τελικό κόστος ανέρχεται στα €19,50+ΦΠΑ. Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή. Χρειάζεται να προϋπάρχει αριθμός φορολογικής ταυτότητας, εγγραφή στο TAXISnet, και εγγραφή στο TaxApp. Ωστόσο, σε περίπτωση που ο χρήστης αποφασίσει να αναλάβουμε εξολοκλήρου την όλη διαδικασία, χωρίς ο ίδιος να έχει οποιαδήποτε εμπλοκή, το κόστος ανέρχεται στα €79,50+ΦΠΑ. Αρκεί μόνο να μας αποστείλει όλα τα φορολογικά έντυπα που τον αφορούν».

Το TaxApp.cy, απευθύνετε σε όλους, ανεξαρτήτως γνώσης φορολογικών θεμάτων, τύπο εισοδημάτων ή και εμπειρίας σε θέματα υπολογιστών. Ήδη, η ανταπόκριση του κοινού στον ένα χρόνο λειτουργίας της πλατφόρμας είναι εντυπωσιακή, αφού υπάρχουν πέραν των 3,000 εγγεγραμμένων χρηστών και στόχος είναι να υποβληθούν περισσότερες των 2,000 φορολογικών δηλώσεων μέσω της πλατφόρμας.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροAντίστροφη μέτρηση για το Living Color Festival ‘Tribe Edition’ που υπόσχεται μια μοναδική μουσική εμπειρία
Επόμενο άρθροΙνδία: 75 χρόνια προόδου και βλέμμα στραμμένο στο αύριο