Για την άνοιξη του 2021, η H&M κάνει άλλο ένα τολμηρό βήμα στις προσπάθειές της για ενίσχυση της βιωσιμότητας, πρωτοστατώντας στην αλλαγή της βιομηχανίας της μόδας με την αξιοποίηση νέων καινοτόμων υλικών, όπως η βιολογική ίνα Agraloop™ Biofibre™ που χρησιμοποιείται πλέον εκτενέστερα και σε μεγαλύτερη ποσότητα από την πρώτη φορά που εμφανίστηκε σε συλλογή της H&M.

Συνδυάζοντας ευκολοφόρετα, αθλητικά και μινιμαλιστικά στοιχεία εμπνευσμένα από τα 90s, τα βασικά κομμάτια περιλαμβάνουν ένα αμάνικο cropped φούτερ με κουκούλα, ένα slip dress με κορδόνια κι ένα αμάνικο τζιν γιλέκο με εξωτερικές τσέπες. Η συλλογή H&M Spring 2021 θα λανσαριστεί στις 25 Μαρτίου και θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα παγκοσμίως και online στο hm.com.

Είναι εμπνευσμένη από τη μινιμαλιστική, cool διάθεση της δεκαετίας του 1990 και παίζει με τον όγκο και με διακριτικά στοιχεία χαλαρού tailoring. Τα βασικά κομμάτια της συλλογής είναι ευκολοφόρετα φορέματα, αμάνικα μπλουζάκια, μονόπετα μπλέιζερ, σορτς με λάστιχο στη μέση, τζιν παντελόνια και μια καμπαρντίνα.

Μετά το ντεμπούτο της στη συλλογή H&M Conscious Exclusive AW20, η βιολογική ίνα Agraloop™ Biofibre™ αξιοποιείται πλέον στις βασικές συλλογές, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι οι συλλογές Conscious Exclusive αποτελούν μια πρωτοποριακή θερμοκοιτίδα νέων τεχνολογιών και υλικών. Μετατρέποντας τα υπολείμματα καλλιεργειών — σε αυτή την περίπτωση υπολείμματα ελαιοκράμβης — σε μια φυσική ίνα, το Agraloop™ Biofibre™ χρησιμοποιείται σε πολλά κομμάτια, όπως στο αμάνικο cropped φούτερ και στη καμπαρντίνα με τη διακριτικά αυστηρή γραμμή.

Η συλλογή περιλαμβάνει και άλλα βιώσιμα υλικά, ορισμένα από τα οποία έχουν μείνει άβαφα, όπως το οργανικό βαμβακερό ζέρσεϊ, η ποπλίνα, καθώς και το οργανικό λινό, τα οποία αντικατοπτρίζουν τον φιλόδοξο στόχο της H&M να χρησιμοποιεί μόνο 100% ανακυκλωμένα ή βιώσιμης προέλευσης υλικά έως το 2030. Η χρωματική παλέτα αποτελείται από χαλαρές και ουδέτερες αποχρώσεις – μπεζ, εκρού, γκρι και μαύρο – για να επιτρέπει τους πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς ανάλογα με το προσωπικό στυλ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • H&M
Προηγούμενο άρθροΟ Όμιλος Olympia επενδύει στο Douleutaras
Επόμενο άρθροΕπιστρέφουν οι Κινηματογραφικές Μέρες από 16 – 24 Απριλίου