Υλοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά και παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία

 

Αψηφώντας τις δυσκολίες που επέφερε σε όλους και ιδίως στο εκπαιδευτικό σύστημα η πανδημία, ο Σύνδεσμος Τραπεζών σε συνεργασία με τον οργανισμό Junior Achievement (Κύπρου) εφαρμόζουν για έκτη συνεχή χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ξοδεύοντας Έξυπνα», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Έκτης Τάξης Δημοτικών Σχολείων.

Σημειώνεται, ότι το πρόγραμμα υλοποιείται χάρη στην εθελοντική συνδρομή επαγγελματιών κυρίως από τράπεζες της χώρας μας, οι οποίοι αφήνουν για λίγο τη συνήθη εργασία τους και αφιερώνουν χρόνο γεμάτο διαδραστικά παιχνίδια, συζήτηση και διάχυση βασικών γνώσεων για κύριες χρηματοοικονομικές έννοιες.

Με αξιοποίηση ψηφιακών λύσεων εκπαίδευσης, ο Σύνδεσμος Τραπεζών και ο Junior Achievement (Κύπρου) φέτος εφαρμόζουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την 1η Φεβρουαρίου έως και τις 15 Απριλίου. Μάλιστα, το φετινό πρόγραμμα καλύπτει συνολικά 15 Δημοτικά Σχολεία, απευθύνεται σε 509 μαθητές και μαθήτριες και γίνεται πραγματικότητα με την πολύτιμη βοήθεια 22 στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα, τα οποία σε συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς των εκάστοτε τμημάτων παραδίδουν σε τρεις διαδικτυακές συναντήσεις την ύλη του προγράμματος.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο έπειτα από έξι συνεχή χρόνια έχει καταστεί ένας από τους πλέον χρήσιμους θεσμούς για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Κύπρου έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Σχολιάζοντας την υλοποίηση του φετινού, κάπως διαφοροποιημένου προγράμματος, ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, Μιχάλης Καμμάς τόνισε: «Φέτος είμαστε διπλά χαρούμενοι διότι ένα πρόγραμμα στο οποίο πιστέψαμε, προωθήσαμε και κάναμε πραγματικότητα εδώ και χρόνια δεν αποτέλεσε θύμα της πανδημικής κρίσης. Όπως διαχρονικά πιστεύω πως για κάθε πρόβλημα υπάρχει τουλάχιστον και μία λύση, έτσι και με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα βρήκαμε τις απαραίτητες τεχνολογικές και διαδικαστικές λύσεις προκειμένου οι φετινοί τελειόφοιτοι Δημοτικών που συμμετέχουν να μην χάσουν την ευκαιρία να λάβουν σημαντικές γνώσεις, με δημιουργικό και διασκεδαστικό τρόπο. Ήδη σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματά μας στο πεδίο της χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης μέσω διεύρυνσης των υφιστάμενων προγραμμάτων αλλά και σχεδιασμού νέων».

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Junior Achievement Κύπρου, Αντιγόνη Κωμοδίκη «Ο Οργανισμός Junior Achievement Κύπρου έχει ευθυγραμμίσει τα προγράμματα του  με τις ανάγκες των ημερών και τα έχει προσαρμόσει με τρόπο που να μπορούν να προσφερθούν διαδικτυακά. Η διεξαγωγή του προγράμματος Ξοδεύοντας Έξυπνα προσφέρθηκε στα παιδιά βασιζόμενη στο διαδικτυακό μοντέλο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που έχει υιοθετήσει και το Υπουργείο Παιδείας, μέσω ζωντανών τηλεδιασκέψεων. Έτσι, δόθηκε στα παιδιά η ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο των χρηματοοικονομικών και της επιχειρηματικότητας μέσω έξυπνων και παιγνιωδών δραστηριοτήτων. Ευχαριστούμε πολύ τους τραπεζικούς υπαλλήλους-εθελοντές του προγράμματος για τη συμμετοχή τους καθώς και το Σύνδεσμο Τραπεζών για τη διαχρονική στήριξη».

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΠοιες ενεργειακές λύσεις αναμένονται κατά την ενεργειακή μετάβαση;
Επόμενο άρθροΕμείς οι Κερυνειώτες