Ο κόσμος γιορτάζει το Διεθνές Έτος Κεχριών. Σε αυτό το πλαίσιο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε διάφορες ποικιλίες άγριων δημητριακών έχουν γίνει πολλά σχέδια για την προώθησή τους με τους μικροκαλλιεργητές να επωφελούνται τα μέγιστα από αυτό το πρόγραμμα. Παράλληλα, δόθηκε έμφαση στην προώθηση του αγροτικού τομέα μέσω της τεχνολογίας, συνδέοντας παράλληλα τη γεωργία με τη νεωτερικότητα, ώστε οι αγρότες να έχουν μακροπρόθεσμα ολοκληρωμένα οφέλη.

Έχει εγκριθεί ένα σημαντικό κονδύλι για την ενεργειακή μετάβαση. Οι επενδύσεις κεφαλαίου αυξήθηκαν κατά 33% σε σχέση με την περίοδο 2019-2020. Σε σύγκριση με το 2014, οι επενδύσεις σε υποδομές έχουν αυξηθεί κατά περισσότερο από 400%. Μια άνευ προηγουμένου επένδυση σε υποδομές θα δώσει νέα ενέργεια και ταχύτητα στην ανάπτυξη της Ινδίας δημιουργώντας νέες ευκαιρίες απασχόλησης για τους νέους και προσφέροντας νέες ευκαιρίες εισοδήματος σε ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού.

Τα άτοκα δάνεια προς τα κρατίδια έχουν επίσης επεκταθεί για ακόμα ένα έτος. Για να αυξηθεί η περιφερειακή συνδεσιμότητα, θα αναπτυχθούν 50 νέα αεροδρόμια, ελικοδρόμια και προηγμένα πεδία προσγείωσης. Η ινδική κυβέρνηση θα ενισχύσει σημαντικά το Ταμείο Ανάπτυξης Αστικών Υποδομών ενώ θα δοθεί πιστωτική εγγύηση σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Με αυτό, θα μπορούν επίσης να λάβουν επιπλέον πίστωση χωρίς εξασφαλίσεις. Όλα αυτά θα δώσουν ώθηση στην εγχώρια οικονομία και θα τονώσει επίσης την απασχόληση. Στη χώρα θα αναπτυχθούν επίσης 50 τουριστικοί χώροι.

Σίγουρα, ο πρώτος γενικός προϋπολογισμός προσφέρεται για την υλοποίηση του οράματος της Νέας Ινδίας στο 100ο έτος της Ανεξαρτησίας. Αυτός ο προϋπολογισμός θα δημιουργήσει μια ισχυρή βάση για την εκπλήρωση του μεγάλου οράματος μιας αναπτυγμένης Ινδίας δίνοντας προτεραιότητα στους μη προνομιούχους. Παράλληλα θα εκπληρώσει τα όνειρα της σημερινής κοινωνίας ειδικότερα τα χαμηλότερα στρώματα (φτωχά χωριά, αγροτικές κοινότητες, μεσαία τάξη) επειδή διαθέτει πλαίσιο για την ανάπτυξη όλων των τάξεων ενώ δείχνει ότι η ινδική οικονομία βρίσκεται σε σωστό δρόμο και κινείται προς ένα λαμπρό μέλλον.

Για το θέμα ο Ινδός πρωθυπουργός Narendra Modi δήλωσε σχετικά: “Σε μια Ινδία που αλλάζει ραγδαία, η μεσαία τάξη έχει γίνει ένα σημαντικό ρεύμα σε κάθε στάδιο της ζωής. Η μεσαία τάξη είναι μια τεράστια δύναμη για να εκπληρώσει τα όνειρα μιας ευημερούσας και ανεπτυγμένης Ινδίας. Ακριβώς όπως η δύναμη της ινδικής νεολαίας είναι το σθένος της χώρας, ομοίως και η ανερχόμενη μεσαία τάξη διαθέτει επίσης τεράστια ισχύ. Προκειμένου να ενδυναμώσει κι άλλο τη μεσαία τάξη, η κυβέρνησή μας έχει λάβει πολλές αποφάσεις τα τελευταία χρόνια για τη διασφάλιση μιας άνετης διαβίωσης”.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΟδηγός από ΕΚΚ: Πώς να παραμείνετε ένα βήμα μπροστά από τους απατεώνες
Επόμενο άρθροΗ Λάρνακα μετατρέπεται σε “Land of Tomorrow” – Ένα έργο που θα αλλάξει την πόλη