Κληρώσεις με πλούσια δώρα για τους εμβολιασμένους κατοίκους του χωριού  

 

Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί, έβαλαν στόχο να μετατρέψουν το χωριό Kovalam, ένα ψαροχώρι στην ανατολική ακτή της Ινδίας, σε μια ελεύθερη από τον ιό Covid-19 περιοχή, προσφέροντας ως κίνητρο κληρώσεις με πλούσια δώρα για όσους εμβολιάζονται. Οι διοργανωτές προσφέρουν στους νικητές μια σειρά από δώρα, όπως δωρεάν biryani, κουπόνια, χρυσές αλυσίδες, δίτροχα, ψυγεία, πλυντήρια ρούχων ή ακόμη και κινητά τηλέφωνά.

Η πρωτοβουλία οργανώθηκε από τον τοπικό ΜΚΟ «STS Foundation» και χρηματοδοτήθηκε από το «CN Ramdas Champions Development Trust» και το «Chirag».

Έπειτα από την εξασφάλιση των σχετικών αδειών από τις αρχές της πόλης Chengalpattu, η πρωτοβουλία εμβολιασμού ξεκίνησε στις 29 Μαΐου στο Bruno Palace Marriage Hall, και οι πρώτοι δικαιούχοι ήταν η Susila (88) και ο Subramani (91), το γηραιότερο ζευγάρι στο χωριό που οι ντόπιοι φωνάζουν paati (γιαγιά ) και thatha (παππού).

Υπάρχουν τουλάχιστον πέντε εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης από το κέντρο πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης του Kelambakkam που χορηγούν τις δόσεις στους κατοίκους. Η πρωτοβουλία αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ., αλλά οι διοργανωτές θέλουν να παρατείνουν τα χρονικά διαστήματα ανάλογα με την διαθεσιμότητα και παροχή εμβολίων.

Οι εθελοντές της πρωτοβουλίας, θέλουν να καθησυχάσουν το κοινό όσον αφορά τις ανησυχίες σχετικά με τον εμβολιασμό, και να  φτιάξουν μια «ατμόσφαιρα που μοιάζει με φεστιβάλ» για να ενθαρρύνουν περισσότερους ανθρώπους να συμμετέχουν.

Η κίνηση φαίνεται να παίρνει διαστάσεις, αφού του τελευταίους τρείς μήνες, 98 άτομα εμβολιαστήκαν πλήρως, 345 έλαβαν την πρώτη δόση τις τελευταίες τρεις μέρες και 838 άτομα έκαναν εγγραφή για να εμβολιαστούν.  Ο πληθυσμός του χωριού αριθμεί 16.000 κατοίκους εκ των οποίων οι περίπου 6.400 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 18-44.

Μιλώντας στο IndianExpress.com, ο Sundar, μέλος της εθελοντικής ομάδας του STS Foundation δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, διανείμαμε βασικά προϊόντα όπως προμήθειες και φάρμακα στους κατοίκους, ενώ στο δεύτερο κύμα, προσφέραμε στους ανθρώπους ανέσεις όπως ασθενοφόρα και συμπυκνωτές οξυγόνου. Τώρα, θέλουμε το Kovalam να γίνει ένα χωριό πρότυπο όσο αφορά τους εμβολιασμούς. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε παρόμοια προγράμματα σε τουλάχιστον 50 άλλα χωριά στην ευρύτερη περιοχή του Ταμίλ Ναντού».

Ο Girish Ramdas, διευθυντής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «CN Ramdas Champions Development Trust», δήλωσε ότι στοχεύει να χορηγήσει την πρώτη δόση σε όλους τους κατοίκους του χωριού μέσα στις επόμενες 45 ημέρες. Είπε ότι το πρόγραμμα για τον εμβολιασμό όλων στο χωριό θα κοστίσει περίπου 50 εκατομμύρια ρουπία, εξαιρουμένου του κόστους των εμβολίων.

Τα κεφάλαια έχουν συγκεντρωθεί από τον Ramdas και τον Δρ. Rajeev Fernando, ο οποίος διευθύνει τον ΜΚΟ Chirag ο οποίος αποτελείται από αποφοίτους της τάξης του 1992, της σχολής Don Bosco.

Ο Ramdas δήλωσε: «Πριν από λίγες εβδομάδες, δημιουργήσαμε ένα κέντρο φροντίδας Covid-19 με δωρεά 15 κρεβατιών στο Velachery. Ο Δρ. Fernando ταξίδεψε από τις ΗΠΑ για να δημιουργήσει τo σύστημα φροντίδας Covid-19 από το μηδέν. Θέλαμε να κάνουμε τη διαφορά και πιστεύαμε ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για τις αγροτικές περιοχές και καταλήξαμε στην ιδέα της δημιουργίας κέντρου εμβολίων. Μιλήσαμε με τον Sundar, αφού γνωρίζαμε εκ των προτέρων για τις πρωτοβουλίες του. Θέλοντας  περισσότερα άτομα να εμβολιαστούν, βρήκαμε την ιδέα μιας κλήρωσης με πλούσια δώρα για να δημιουργήσουμε την αίσθηση ενός «φεστιβάλ».

Οι διοργανωτές λαμβάνουν ήδη αιτήματα από άλλα χωριά στο Ταμίλ Ναντού, και πολιτείες όπως το Andhra Pradesh για την δημιουργία παρόμοιων πρωτοβουλιών.

Οι διοργανωτές ζήτησαν επίσης από πολλούς δημοφιλείς αστέρες ταινιών και τηλεόρασης του Bollywood να καταγράψουν μηνύματα βίντεο σχετικά με τη σημασία του εμβολιασμού.

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθρο«Έφυγε» από τη ζωή ο Γενικός Διευθυντής των McDonald’s Κύπρου
Επόμενο άρθροΣτο λιμάνι Λεμεσού το πλοίο «Vassilios» της Salamis