Σε συνάντηση που είχαν στα γραφεία του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, ο Γενικός Διευθυντής του οργανισμού, κ. Μιχάλης Καμμάς και ο Πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, κ. Μιχάλης Περσιάνης, υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας των δύο οργανισμών.
Tο Δημοσιονομικό Συμβούλιο και ο Σύνδεσμος Τραπεζών, διά του Μνημονίου που συνυπογράφουν δεσμεύονται προς τακτική, εποικοδομητική και ουσιαστική συνεργασία προς όφελος της κυπριακής οικονομίας.
Βασικοί πυλώνες του υπογραφέντος Μνημονίου είναι η παραγωγή πληροφόρησης μέσω ερευνών, συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων και η προώθηση βέλτιστων πρακτικών και απόψεων επί τραπεζικών και ευρύτερων οικονομικών θεμάτων.

Στόχος των δύο οργανισμών είναι να συνδράμουν τις προσπάθειες της Πολιτείας αλλά και του ιδιωτικού τομέα στο να εντοπίσουν πιθανές παθογένειες, ελλείψεις και κενά και την ίδια ώρα να προτείνουν ουσιαστικές εισηγήσεις για ζητήματα καίριας σημασίας. Η αύξηση της παραγωγικότητας, η διαφάνεια, η ενίσχυση του θεσμικού, νομικού και κανονιστικού πλαισίου καθώς και η διαφύλαξη της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας σε συνδυασμό με την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία, περιλαμβάνονται στις προτεραιότητες που έθεσαν διά του Μνημονίου που συνυπέγραψαν οι δύο οργανισμοί.

Μιλώντας μετά την υπογραφή του Μνημονίου, ο Πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, κ. Μιχάλης Περσιάνης τόνισε: «Η τακτική και παραγωγική συνεργασία με σημαντικούς φορείς της κυπριακής οικονομίας, όπως ο Σύνδεσμος Τραπεζών, αποτελεί μία από τις κύριες πρωτοβουλίες του Δημοσιονομικού Συμβουλίου. Η σημερινή υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης και Συνεργασίας ενισχύει περαιτέρω τη σχέση των δύο οργανισμών».

Σχολιάζοντας τις διμερείς επαφές που οδήγησαν στη συνομολόγηση του εν λόγω Μνημονίου Συναντίληψης και Συνεργασίας, ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Τραπεζών, κ. Μιχάλης Καμμάς σημείωσε: «Η διαχρονική μας θέση και η αντίστοιχη δράση μας για διάλογο και συνεργασίες, προς όφελος της κυπριακής οικονομίας αντικατοπτρίζεται μέσα και από τη συνομολόγηση του εν λόγω Μνημονίου με το Δημοσιονομικό Συμβούλιο. Είμαι βέβαιος ότι στο εγγύς μέλλον το αποτέλεσμα της κοινής μας εργασίας επί διαφόρων θεμάτων θα έχει απτά και επωφελή αποτελέσματα για τον τόπο μας».

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΓιατί η βασίλισσα Ελισάβετ φορούσε πάντα τόσο έντονα χρώματα;
Επόμενο άρθροΔημογραφικές αλλαγές, τιμές ακινήτων και το κοκκαλούιν του πουπούξιου