Οι χρήστες του διαδικτύου μόλις τώρα αρχίζουν να συνειδητοποιούν τι σημαίνει πραγματικά η λέξη Google, 27 χρόνια μετά τη δημιουργία της.
Η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης, γνωστή για το πώς μεταμόρφωσε το διαδίκτυο, χρησιμοποιείται από δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως από το 1998.
Η Google έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία 27 χρόνια και πλέον διαχειρίζεται υπηρεσίες όπως το Gmail, το YouTube και το Workspace.
Η εταιρεία διαθέτει επίσης δικά της smartphone, κατέχει το brand Pixel και ολοκλήρωσε εξαγορά ύψους 2,1 δισ. δολαρίων της Fitbit.
Ωστόσο, το όνομα που χρησιμοποιούν καθημερινά οι περισσότεροι δεν είναι μόνο μια κοινή λέξη – είναι και ορθογραφικό λάθος.
Μια πρόσφατη ανάρτηση στο Quora, όπου κάποιοι αναρωτιούνταν αν το “Google” είναι ακρώνυμο, αποκάλυψε ότι η λέξη είναι στην πραγματικότητα μια λανθασμένη ορθογραφία της λέξης Googol.
Τι είναι το Googol
Το Googol είναι ο αριθμός 1 ακολουθούμενος από 100 μηδενικά, και είχε επιλεγεί για να αντικατοπτρίζει την αποστολή των ιδρυτών της Google, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν.
Η αποστολή τους: «να οργανώσουν την πληροφορία του κόσμου και να την κάνουν παγκοσμίως προσβάσιμη και χρήσιμη».
Η λέξη Googol επινοήθηκε από τον εννιάχρονο Μίλτον Σιρότα το 1920.
Η έμπνευσή του μπορεί να προήλθε από τον χαρακτήρα των κόμικς, Μπάρνι Google.
Ο Σιρότα ήταν ανιψιός του Αμερικανού μαθηματικού Έντουαρντ Κάσνερ, που συχνά αναφερόταν στο Googol στο βιβλίο του «Mathematics and the Imagination».
Ο Πέιτζ αποκάλυψε ότι το όνομα προέκυψε όταν εκείνος και ο Μπριν προσπαθούσαν να βρουν πώς να ονομάσουν τη μηχανή αναζήτησής τους.
Ωστόσο, αυτός που πρότεινε το όνομα το έγραψε κατά λάθος ως Google — και έτσι το κράτησαν, σύμφωνα με την Daily Mail.
Παρά την καταγωγή της λέξης από τον μαθηματικό όρο, μια εταιρεία στο Quora με το όνομα Ezio Solutions Private Limited υποστήριξε μια άλλη θεωρία, πως το Google είναι ακρώνυμο του «Global Organization of Oriented Group Language of Earth».
Αν και αυτή η «εξήγηση» κυκλοφορεί ευρέως, λόγω έλλειψης αποδείξεων θεωρείται ανακριβής. Η επίσημη εκδοχή παραμένει πως πρόκειται για παραφθορά της λέξης Googol.Πηγή: iefimerida.gr