Θα επιτρέπεται ο χορός σε χώρους διασκέδασης και άλλα υποστατικά με rapid test ίδιας μέρας για όλους ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, μετά από συνεδρίαση με την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή. Θα αξιολογηθεί το μέτρο σε δέκα μέρες και ενδεχομένως για τους πλήρως εμβολιασμένους να επιτραπεί η προσκόμιση τεστ 48 ωρών.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Κωνσταντίνος Τσιούτης τόνισε ότι επιβάλλεται να είμαστε ρεαλιστές και να προχωράμε με αργά και σταθερά βήματα.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση, ο Υπουργός είπε το πρωτόκολλο, που θα εκδοθεί σήμερα σε διάταγμα, θα επιτρέπει το χορό με παρουσίαση rapid test της ίδιας μέρας για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες σε μουσικοχορευτικά κέντρα διασκέδασης και χώρους εστίασης άνω των 150 ατόμων, όπως επίσης όλα τα υποστατικά που θα επιλέξουν το πιο πάνω μέτρο. Τα υποστατικά αυτά θα πρέπει να ενημερώσουν γραπτώς το Υπουργείο Υγείας για το χορό και τον υπεύθυνο ασφαλείας του συγκεκριμένου υποστατικού.

Σε διευκρινιστική ερώτηση για το πως θα ρυθμιστεί το τεστ ίδιας μέρας αν σε ένα χώρο εισέλθει κόσμος στη μια το πρωί, ο Υπουργός είπε ότι αν ένα άτομο εισέλθει στο υποστατικό τα μεσάνυκτα, στη μια μετά τα μεσάνυκτα θα ισχύει το ίδιο τεστ και είναι λογικό να μην χρειάζεται άλλο.

Είπε ότι θα εκδοθούν αναλυτικές διευκρινίσεις από το Υπουργείο Υγείας και οι πολίτες θα γνωρίζουν.

Σε άλλη ερώτηση ο Υπουργός  είπε ότι αυτά τα υποστατικά στα οποία θα επιτρέπεται ο χορός θα πρέπει να δηλωθούν γιατί «θέλουμε να ξέρουμε σε ποια υποστατικά θα υπάρχει χορός γιατί ο κύριος λόγος είναι να υπάρχει έλεγχος».

“Αυτό έχει αποδείξει η πανδημία δύο χρόνια τώρα, ότι μόλις πηγαίναμε λίγο να χαρούμε, μας ανέτρεπε κάπως τα δεδομένα. Σίγουρα δεν θέλουμε να είμαστε απαισιόδοξοι, προσπαθούμε να είμαστε ρεαλιστές με αυτά που βλέπουμε και να προχωράμε με αργά και σταθερά βήματα προς μια και μόνο κατεύθυνση πλέον” κατέληξε.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΠολιτιστικές γέφυρες μεταξύ Ουκρανίας και Κύπρου
Επόμενο άρθροΣυνάντηση CFA Society Cyprus και Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου