Η καλύτερη ψηφιακή τράπεζα στην Κύπρο για το 2021 στη λιανική και επιχειρηματική τραπεζική από το «Global Finance»

 

Μια ακόμα σημαντική διάκριση καταγράφει η ψηφιακή τράπεζα της Τράπεζας Κύπρου, καθώς αναγνωρίζεται ως μια από τις καλύτερες ψηφιακές τράπεζες της Δυτικής Ευρώπης και βραβεύεται ως η καλύτερη ψηφιακή τράπεζα στην Κύπρο για το 2021 στη λιανική και επιχειρηματική τραπεζική. Το εγνωσμένου κύρους περιοδικό «Global Finance» προχώρησε στη βράβευση της Τράπεζας στο πλαίσιο του «World’s Best Digital Bank Awards 2021».

Ο Digital Transformation Manager της Τράπεζας Κύπρου Δημήτρης Νικολάου, χαιρετίζει τη διεθνή αναγνώριση και δηλώνει πως «για άλλη μια χρονιά η Τράπεζά μας βραβεύεται για τη στρατηγική που ακολουθεί στα θέματα ψηφιακής τραπεζικής στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού και της μεταμόρφωσής μας σε ψηφιακή τράπεζα. Αυτή η βράβευση, είναι μια έμπρακτη αναγνώριση των εργασιών που γίνονται για την ανάπτυξη νέων ψηφιακών υπηρεσιών και προϊόντων που βελτιώνουν την εμπειρία του πελάτη. Πρόσφατα παραδείγματα είναι η ηλεκτρονική επικαιροποίηση στοιχείων (Digital KYC), το ψηφιακό άνοιγμα λογαριασμού για νέους πελάτες (Digital Onboarding) αλλά και η πώληση ασφαλιστικών προϊόντων μέσω του BOC Mobile App».

Όπως επισημαίνει, «οι πελάτες μας, αγκαλιάζουν τα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες μας, με αποτέλεσμα να κερδίζουμε συνεχώς δυναμική η οποία καταγράφεται και στα αποτελέσματά μας. Στα τέλη Σεπτέμβριου 2021, το 88.3% του αριθμού των συναλλαγών που αφορούν καταθέσεις, αναλήψεις μετρητών και μεταφορές εντός και εκτός Τράπεζας, πραγματοποιήθηκαν μέσω ψηφιακών καναλιών (μια αύξηση από 64.6% τον Σεπτέμβριο 2017, όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα ψηφιακής μεταμόρφωσης)».

Ο κ. Νικολάου τονίζει επίσης πως «η Τράπεζα δεσμεύεται να είναι πρωτοπόρος στην προσπάθεια για τη ψηφιακή μετεξέλιξη της χώρας μας και την ολοκλήρωση της μετάβασης μας στη νέα εποχή, μια φιλοσοφία που αναπτύσσεται από το CYON (Cyprus ON)».

Ο Joseph D. Giarraputo, εκδότης και αρχισυντάκτης του περιοδικού, δηλώνει για τα βραβεία: «Με την παγκόσμια πανδημία να υποχρεώνει τους ανθρώπους να διεκπεραιώνουν τις προσωπικές και επαγγελματικές τραπεζικές τους δραστηριότητες από τα τηλέφωνά τους, τα tablets και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, η ψηφιακή τράπεζα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να αναδείξει τη σημαντικότητα και την υπεροχή της, πιο πέρα από οτιδήποτε άλλο έχει έλθει προηγουμένως. Οι τράπεζες υποχρεώθηκαν να ανταποκριθούν σε αυτό το δραστικά μεταβαλλόμενο τοπίο και όσες ανταποκρίθηκαν με μεγαλύτερη επιτυχία βραβεύονται ως “η καλύτερη Ψηφιακή Τράπεζα στη Λιανική & Επιχειρηματική Τραπεζική για το 2021”».

Η επιλογή των βραβείων γίνεται με βάση κριτήρια όπως είναι η δυναμικότητα της στρατηγικής για την προσέλκυση και εξυπηρέτηση ψηφιακών πελατών, η επιτυχία της ενθάρρυνσης των πελατών για χρήση των ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών, η ανάπτυξη του ψηφιακού πελατολογίου, το εύρος των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, η αποκόμιση πραγματικού οφέλους από τις ψηφιακές πρωτοβουλίες, και ο σχεδιασμός και η λειτουργικότητα των ηλεκτρονικών τραπεζικών υπηρεσιών.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροEgg Pocket: Η viral συνταγή με το «γεμιστό» αυγό – BINTEO
Επόμενο άρθροΣτο Λουξεμβούργο ο Υπουργός Εσωτερικών