Η λύση Multi Token Network (MTN), από τη Mastercard, ενισχύει την εμπιστοσύνη στον κλάδο των ψηφιακών πληρωμών και αξιοποιεί τις δυνατότητες του blockchain

 

Η Mastercard παρουσίασε τη λύση Multi Token Network (MTN), ή οποία περιλαμβάνει μία σειρά λειτουργιών που έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν, επεκτείνουν και να διασυνδέουν τις συναλλαγές των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και των οικοσυστημάτων blockchain, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα των εφαρμογών πληρωμών και του εμπορίου.

Το προϊόν βασίζεται σε τέσσερις βασικούς πυλώνες και απευθύνεται σε τέσσερις κύριες ανάγκες του κλάδου:

  1. Εμπιστοσύνη στον αντισυμβαλλόμενο: Η αποτελεσματική διαχείριση ταυτότητας και πρόσβασης είναι απαραίτητη για τη δημιουργία αξιόπιστων δικτύων. Επιπλέον, το ΜΤΝ θα αξιοποιήσει το Crypto Credential της Mastercard, προκειμένου να παρέχει ένα σύνολο προτύπων επαλήθευσης και υποδομής, επιτρέποντας αξιόπιστες αλληλεπιδράσεις μεταξύ των καταναλωτών και των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν δίκτυα blockchain.
  2. Εμπιστοσύνη στα περιουσιακά στοιχεία ψηφιακών πληρωμών: Τα σταθερά, ρυθμιζόμενα και επεκτάσιμα ψηφιακά νομίσματα (tokens) είναι απαραίτητα για τη διευκόλυνση των εφαρμογών πληρωμών. Πέρυσι, η Mastercard δοκίμασε τη χρήση εμπορικών τραπεζικών καταθέσεων με ψηφιακά νομίσματα μεταξύ διαφόρων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, με διακανονισμό μέσω του υπάρχοντος δικτύου της. Εντάχθηκε, επίσης, σε μία ομάδα που απαρτιζόταν από φορείς της αγοράς, για να εξερευνήσει μία πλατφόρμα καταθέσεων με ψηφιακά νομίσματα μέσω του Δικτύου Ρυθμιζόμενης Ευθύνης (Regulated Liability Network). Επίσης, το MTN θα υποστηρίξει και θα συμπληρώσει αυτές τις προσπάθειες επιτρέποντας τα ρυθμιζόμενα tokens πληρωμών για την τροφοδοσία οικονομικών εφαρμογών.
  3. Εμπιστοσύνη στην τεχνολογία: Η επεκτασιμότητα των δικτύων blockchain και η μεταξύ τους διαλειτουργικότητα είναι κρίσιμες τεχνολογίες, που απαιτούνται για ασφαλείς μεταφορές πληροφοριών, δεδομένων και περιουσιακών στοιχείων. Η συνεργασία της Mastercard με την Αποθεματική Τράπεζα της Αυστραλίας (RBA), σε συνεργασία με την Cuscal Payments και την Mintable στο πιλοτικό CBDC project, δείχνει πώς τα ψηφιακά νομίσματα της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC) που εκδίδονται από την RBA μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απρόσκοπτη αγορά περιουσιακών στοιχείων από οντότητες που είναι εισηγμένες στο δημόσιο blockchain. Το MTN επιδιώκει να προσφέρει αυτές τις δυνατότητες σε όλα τα υποστηριζόμενα tokens και τα δίκτυα πληρωμών με επεκτάσιμο τρόπο.
  4. Εμπιστοσύνη στην Προστασία των Καταναλωτών: Η MTN θα βασιστεί στην μακρά εμπειρία της Mastercard στον τομέα της ανάπτυξης προτύπων και κανόνων για το δίκτυο καρτών της, για να παρέχει ένα κοινό πλαίσιο σε μία κοινότητα χρηστών με κοινά ενδιαφέροντα. Αυτό περιλαμβάνει σαφείς κανόνες που δίνουν προτεραιότητα στην ισχυρή προστασία των καταναλωτών, τη σταθερότητα και τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς.

H beta έκδοση του ΜΤΝ θα είναι σύντομα διαθέσιμη στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως βάση δοκιμής για την ανάπτυξη πιλοτικών εφαρμογών χρήσης με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, fintechs και κεντρικές τράπεζες. Με την πάροδο του χρόνου, η Mastercard σχεδιάζει να κάνει το MTN διαθέσιμο σε περισσότερες αγορές σε όλο τον κόσμο.

Mastercard: Η Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, είναι μια εταιρεία τεχνολογίας που δραστηριοποιείται στο χώρο των πληρωμών. Αποστολή μας είναι η ενδυνάμωση και διασύνδεση της παγκόσμιας ψηφιακής οικονομίας, χωρίς αποκλεισμούς, προς όφελος όλων, με μεθόδους που κάνουν τις καθημερινές εμπορικές συναλλαγές πιο ασφαλείς, εύκολες και προσβάσιμες. Χρησιμοποιώντας ασφαλή δεδομένα και δίκτυα, λειτουργώντας με συνεργασίες και πάθος, τα προϊόντα και οι λύσεις μας υποστηρίζουν τους ιδιώτες, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις, στοχεύοντας στην μέγιστη αξιοποίηση της δυναμικής τους. Το ήθος μας, διαμορφώνει την κουλτούρα μας καθώς και όλες τις δράσεις που πραγματοποιούμε εντός και εκτός της εταιρείας, με στόχο τη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που διέπεται από σεβασμό και αλληλοεκτίμηση. Μέσα από τη λειτουργία ενός δικτύου επεξεργασίας συναλλαγών σε περισσότερες από 210 χώρες και γεωγραφικές περιοχές, δημιουργούμε έναν βιώσιμο κόσμο, που προσφέρει σε όλους τους καταναλωτές δυνατότητες ανεκτίμητης αξίας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΤο Paradox Museum Limassol: Ξεκινήστε τη νέα σχολική χρονιά εξερευνώντας τον πιο παράδοξο τρόπο μάθησης
Επόμενο άρθροΤο Έξυπνο Γόνατο και η Ρομποτική Χειρουργική στην Ολική Αρθροπλαστική