Η νέα γενιά της Ινδίας είναι ο μελλοντικός ηγέτης και εθνικός οικοδόμος της χώρας. Με αυτή τη σκέψη, η ινδική κυβέρνηση έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον γενικό προϋπολογισμό του κράτους σε διάφορες πτυχές που σχετίζονται με την εκπαίδευση. Αυτές περιλαμβάνουν την πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση για όλους και την προώθηση των διαφόρων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε υψηλά διεθνή πρότυπα. Η σκέψη της Ινδίας είναι να αναθεωρήσει το εκπαιδευτικό σύστημα έχοντας ένα σύγχρονο παιδαγωγικό σύστημα την τρέχουσα δεκαετία, για το οποίο έχουν γίνει πολλές αναφορές στον γενικό προϋπολογισμό. Έχουν καταβληθεί προσπάθειες για την παροχή καλύτερης εκπαίδευσης στη φτωχή κάστα των “ανέγγιχτων” Νταλίτ με ιδιαίτερη έμφαση στην αγροτική Ινδία μέσω πρωτοβουλιών όπως το πρόγραμμα εκπαίδευσης εξ αποστάσεως e-vidya, το “μία τάξη, ένα κανάλι” που παρέχει ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά κανάλια σε σχολεία για τους μαθητές που δεν μπορούν να παρευρεθούν στις τάξεις, ψηφιακά εργαστήρια και ψηφιακά πανεπιστήμια. Το Εθνικό Ψηφιακό Πανεπιστήμιο είναι ένα ευγενές και έξυπνο βήμα στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ινδίας.

Η έλλειψη θέσεων στα πανεπιστήμια ήταν ένα εμπόδιο, αλλά αυτή η πρωτοβουλία θα φέρει επανάσταση στον ακαδημαϊκό χώρο προετοιμάζοντας τη νεολαία για τις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες μάθησης και επαναμάθησης μέσω ενός ψηφιακού πανεπιστημίου παγκόσμιας κλάσης. Λόγω της σημασίας της διδασκαλίας στη μητρική γλώσσα, η ιατρική και τεχνική εκπαίδευση στις τοπικές διαλέκτους έχει ξεκινήσει σε πολλά κρατίδια. Στον προϋπολογισμό, έγιναν ανακοινώσεις για τη δημιουργία της ηλεκτρονικής πύλης Ψηφιακό Οικοσύστημα Δεξιοτήτων και Διαβίωσης (DESH STACK) ενός εργαστηρίου ηλεκτρονικών δεξιοτήτων με στόχο τον εξοπλισμό των νέων με δεξιότητες κατάλληλες για το μετα-πανδημικό πεδίο και την υλοποίηση του οράματος μιας αυτάρκους Ινδία.

Ο τουρισμός, τα drones, τα κινούμενα σχέδια και τα αμυντικά προϊόντα θα επωφεληθούν από αυτήν την πρωτοβουλία. Σε συνάντηση με φορείς της εκπαίδευσης, ο πρωθυπουργός Narendra Modi τόνισε τη σημασία της συνεργασίας για την παροχή εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας στις αγροτικές περιοχές και την προώθηση νέων ιδεών. Δήλωσε ότι ο σκοπός της συζήτησης είναι να υλοποιηθούν αποτελεσματικά οι υποσχέσεις του προϋπολογισμού στο περιθωριοποιημένο τμήμα της χώρας. Είναι απαράδεκτο σε μια χώρα όπως η Ινδία που διέθετε μερικά από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα πανεπιστήμια της αρχαιότητας όπως το Nalanda, το Taxila και το Valabhi, οι νέοι να φεύγουν στο εξωτερικό για να σπουδάσουν.

Αλλά τώρα στο στόχαστρο της κεντρικής κυβέρνησης είναι η δημιουργία ενός ισχυρού οδικού χάρτη από την προσχολική έως τη μεταπτυχιακή εκπαίδευση που να είναι συμβατός με τον 21ο αιώνα. Ως εκ τούτου, προωθείται ο εκσυγχρονισμός και η μετατροπή σε σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα των στρατιωτικών σχολείων Sainik που εδώ και δεκαετίες προετοιμάζουν πετυχημένα τους νεαρούς Ινδούς για καριέρα στις Υπηρεσίες Άμυνας της χώρας. Έχει τονιστεί η σημασία της τεχνολογίας στην εκπαίδευση, για την οποία είναι σημαντικό το σχολικό πρόγραμμα Atal Tinkering Lab για την καλλιέργεια περιέργειας, δημιουργικότητας και φαντασίας στα παιδικά μυαλά.  Εάν αξιολογήσουμε σωστά αυτόν τον προϋπολογισμό, τότε θέτουμε ισχυρά θεμέλια για την εθνική μας εκπαίδευση.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΕξ αδιαιρέτου συνιδιοκτησία, εξ αδιαιρέτου προβλήματα
Επόμενο άρθροΗ Κύπρος απέκτησε νέο υπερσύγχρονο σύστημα Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας