Η εταιρεία μειώνει το βιομηχανικό της αποτύπωμα

 

Ο Όμιλος ΚΕΑΝ, επιδιώκοντας τη συνεχή και δραστική μείωση του βιομηχανικού του αποτυπώματος στο περιβάλλον, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, πρωτοπορεί για ακόμη μια φορά, λανσάροντας στην Κυπριακή αγορά τις καινούργιες και βιώσιμες συσκευασίες των χυμών 1L και 250ml, οι οποίες προσφέρουν πλέον στον σύγχρονο καταναλωτή μια φιλοπεριβαλλοντική και εναλλακτική πρόταση.

Οι νέες βιώσιμες συσκευασίες, οι οποίες είναι κατασκευασμένες από τη Σουηδική εταιρεία, Tetra Pak, αποτελούνται κατά 83% από χαρτί, το οποίο προέρχεται από ένα φυσικό και ανανεώσιμο πόρο. Πιο συγκεκριμένα,  τo χαρτί προέρχεται από δάση αειφόρου διαχείρισης που φέρουν την πιστοποίηση Forest Stewardship Council® (FSC®)  και άλλες ελεγχόμενες πηγές. Εκτός από χαρτί, οι συσκευασίες της Tetra Pak περιέχουν λεπτές επιστρώσεις πλαστικού που είναι απαραίτητες για την προστασία του περιεχομένου. Μάλιστα, σε ολοένα περισσότερες συσκευασίες χρησιμοποιείται πλέον πλαστικό φυτικής προέλευσης από ζαχαροκάλαμο αντί για παραδοσιακό πλαστικό από πετρέλαιο. Επίσης, για την αύξηση του ποσοστού ανανεώσιμου περιεχομένου, τα βιδωτά καπάκια για τις συσκευασίες του 1L  προέρχονται από ζαχαροκάλαμο, ενώ τα καλαμάκια για τις συσκευασίες των 250ml αποτελούνται εξ’ ολοκλήρου από χαρτί.

Υιοθετώντας αυτή την καινοτόμο παραγωγή συσκευασιών, η ΚΕΑΝ καταφέρνει να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα, με αποτέλεσμα να μένει πιστή στην υπόσχεσή της στην ελαχιστοποίηση της βιομηχανικής επιβάρυνσης που μπορεί να έχει στο περιβάλλον.  Επιπρόσθετα, με την εισαγωγή των νέων συσκευασιών Tetra Pak στην αγορά, η εταιρεία δίνει το κίνητρο στον καταναλωτή να αξιοποιήσει το γεγονός ότι οι συσκευασίες αποτελούνται από υλικά που ανακυκλώνονται συμβάλλοντας με τον δικό του τρόπο στη μείωση απορριμμάτων και στην προστασία του περιβάλλοντος.

O κ. Μάρλο Ευριπίδου, Marketing Manager του Ομίλου ΚΕΑΝ, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καταφέραμε να δημιουργήσουμε συσκευασίες που είναι φιλικές προς το περιβάλλον και συνάμα απολύτως λειτουργικές. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την εταιρεία μας, μιας και το όραμά μας ως Όμιλος είναι η σταδιακή ελαχιστοποίηση μέχρι την εξάλειψη του βιομηχανικού μας αποτυπώματος. Αναδιαμορφώνοντας ουσιαστικά τον τρόπο παραγωγής των συσκευασιών, βάζουμε και εμείς το δικό μας λιθαράκι για την επίλυση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και για ένα περιβάλλον το οποίο είναι απαλλαγμένο από τοξικές ουσίες».

 

ΟΜΙΛΟΣ ΚΕΑΝ: Η KEAN Soft Drinks Ltd ιδρύθηκε το 1949 από τον χημικό Τάκη Χριστοδούλου, με σκοπό την παραγωγή χυμών από κυπριακά εσπεριδοειδή και ήταν η πρώτη εταιρεία, το 1981, που παρήγαγε χυμούς σε συσκευασίες TetraPak στην Κύπρο. Σήμερα, με τεράστιο χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει κορυφαίας ποιότητας προϊόντα, η KEAN δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Άπω Ανατολή, την Αφρική και τις ΗΠΑ. Επιπρόσθετα, τα τελευταία χρόνια η ΚΕΑΝ προχώρησε στην ενσωμάτωση νέων προϊόντων στον Όμιλο της μέσω της KEAN Trading Division και μέσω των θυγατρικών εταιρειών της KEAN Food Link Ltd και της KFL Logistics Ltd. Μέσω αυτών παρέχονται στο λιανικό εμπόριο και στον τομέα HORECA της κυπριακής αγοράς κατηγορίες προϊόντων ξηράς αποθήκευσης, συντήρησης και κατάψυξης. Προσφέρονται σειρές προϊόντων από μάρκες όπως HEINZ, KRAFT, AMOY, HP, Vitalia, παγωτά και γιαούρτια ΚΡΙ ΚΡΙ, αλλαντικά KRISTI, χυμοί PRIMA, προϊόντα ψαριού VICI και μια τεράστια γκάμα άλλων προϊόντων.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροRiva Beachouse: Έρχεται να ταράξει τα νερά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Επόμενο άρθροΤο νέο RAV4 Plug-in Hybrid διαθέσιμο και στην κυπριακή αγορά