Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο μαζί με τη Διεθνή Ναυτιλιακή Κοινότητα, γιόρτασε φέτος στις 29 Σεπτεμβρίου 2022, την “Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας”, η οποία έχει καθιερωθεί από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (International Maritime Organisation – IMO), προωθώντας τη συμβολή της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας προς την παγκόσμια ευημερία. Επιπλέον, τόνισε τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει η Ναυτιλία όλα αυτά τα χρόνια, σε θέματα ασφάλειας και προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Το θέμα της φετινής χρονιάς είναι “Νέες Τεχνολογίες για πιο Πράσινη Ναυτιλία”, θέλοντας να τονίσει την ανάγκη υποστήριξης της Ναυτιλίας στην πράσινη μετάβαση της, για ένα βιώσιμο μέλλον. Το θέμα εστιάζει μεταξύ άλλων, στη σημασία της συνεργασίας μεταξύ της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας αλλά και πέραν αυτής, την ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών και κυρίως ενός κοινού οράματος για το πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τη Ναυτιλία κατά τη διάρκεια της πράσινης μετάβασής της.

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας, το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, διοργάνωσε τη Μηνιαία Συνάντηση των Μελών του με σχετική παρουσίαση απο τον κ. Αντώνη Τρακάκη, Τεχνικό Διευθυντή του τμήματος Ναυτιλίας του RINA Ελλάδος, με θέμα “EU & IMO Fuel Transformation Regime – Hydrogen as Fuel Solution for meeting IMO 2050”. Ο κ. Τρακάκης παρουσίασε ένα νέο τρόπο παραγωγής υδρογόνου  εν πλω ως καύσιμο του πλοίου για να μπορέσουν οι πλοιοκτήτες να εναρμονιστούν με τους στόχους για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας που θα θέσει ο ΙΜΟ.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΒασίλισσα Ελισάβετ: Τι αποκαλύπτει το πιστοποιητικό θανάτου
Επόμενο άρθροΣτην Εντατική 26χρονος – Τον δάγκωσε φίδι στην Πάφο