Τον Μιχάλη Περσιάνη αποφάσισε να διορίσει ως νέο Πρόεδρο του Δημοσιονομικού Συμβουλίου το Υπουργικό Συμβούλιο. Ο Μιχάλης Περσιάνης ήταν Διευθυντής Διεύθυνσης Εταιρικών Υποθέσεων της Τράπεζας Κύπρου από το 2015. 

Εργάστηκε ως ανταποκριτής της Wall Street Journal/Dow Jones την περίοδο 2011 – 2014, ως Αρχισυντάκτης για την οικονομία και τα χρηματοπιστωτικά θέματα στην εφημερίδα “Καθημερινή” (Έκδοση Κύπρου) μεταξύ 2009 – 2014, επικεφαλής έρευνας για την προεδρική εκστρατεία και επικεφαλής του κοινοβουλευτικού γραφείου του Ιωάννη Κασουλίδη στις Βρυξέλλες τα έτη 2005 – 2009.

Ακόμη υπήρξε συνιδρυτής της Intelanco Bespoke Analysis (2012 – 2014), αναλυτής του Institute of World Politics (2005) και παρείχε πολιτική στήριξη στον Επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε., Γιώργο Βασιλείου.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στις Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Rutgers της Νέας Υερσέης, Αμερικής το 2002 και το μεταπτυχιακό του στις Διεθνείς Σχέσεις και τα Διεθνή Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο John Hopkins στο Μαίρυλαντ της Αμερικής το 2005.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter