Ο Ζαχαρίας Συμεού ανέλαβε τα καθήκοντά του ως νέο εθνικό μέλος της Eurojust για την Κύπρο. Ο κ. Συμέου προηγουμένως εργάστηκε ως δημόσιος κατήγορος στη Νομική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Διαθέτει εκτενή πείρα, τόσο ως δημόσιος κατήγορος, όσο και ως δικηγόρος του ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Συμέου δήλωσε σχετικά: «Ο διορισμός μου ως εθνικό μέλος της Eurojust για την Κύπρο με τιμά ιδιαίτερα. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω τους συναδέλφους μου από τα άλλα κράτη μέλη, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την καταπολέμηση του διεθνούς διασυνοριακού εγκλήματος.»

Πριν ενταχθεί στην Eurojust, το νέο εθνικό μέλος για την Κύπρο διατέλεσε Δικηγόρος της Δημοκρατίας στη Νομική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου χειρίστηκε πολυάριθμες αιτήσεις για την εκτέλεση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης. Επιπλέον, ως δημόσιος κατήγορος, ο κ. Συμεού άσκησε διώξεις σε πολλές σημαντικές ποινικές υποθέσεις, οι οποίες αφορούσαν εμπορία ανθρώπων, δολοφονίες και εμπόριο παράνομων ουσιών, όπως ναρκωτικών.

Προηγουμένως, είχε εργαστεί ως δικηγόρος στον ιδιωτικό τομέα, μετά την εγγραφή του στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο το 2008. Ο κ. Συμέου απέκτησε πτυχίο Bachelor of Laws (LLB) από το Πανεπιστήμιο του Wolverhampton, στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 2007 και το 2008 απέκτησε πτυχίο General Law LLM (Master) από Πανεπιστήμιο του Middlesex.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΤρεις θεατρικές παραστάσεις έρχονται στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας
Επόμενο άρθροΗ επιχείρηση εξαπάτησης στο Κραν Μοντανά και οι αρνητές