Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι αιτήσεις για χορηγία εγκατάστασης φωτοβολταϊκού συστήματος, με μεγάλη μερίδα πολιτών να ενδιαφέρεται όπως προχωρήσει στην εγκατάσταση των εν λόγω συστημάτων, καθώς αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας. Ιδιαίτερα στην παρούσα φάση όπου όλοι οι τομείς παρουσιάζουν μια ανοδική τάση στις τιμές, τα φωτοβολταϊκά συστήματα αποτελούν μια ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να αποφύγουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς.

Οι αιτήσεις κάθε μήνα φαίνεται να ξεπερνούν τις 1,000, κάτι που προκαλεί από τη μια ικανοποίηση αφού τα φωτοβολταϊκά συστήματα είναι φιλικά την ίδια ώρα και προς το ίδιο το περιβάλλον, αλλά από την άλλη, έχει μεγαλώσει αρκετά ο φόρτος εργασίας, με αποτέλεσμα να προκαλεί δυσφορία στους αρμόδιους. Πάντως, ως χρονικός ορίζοντας που έχει τεθεί, είναι από την ημερομηνία αίτησης για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, να μην ξεπερνιούνται οι έξι μήνες, μέσα στους οποίους πρέπει να είναι εγκατεστημένο το συγκεκριμένο σύστημα στον αιτητή.

Ως την ιδανικότερη λύση θεωρεί πλέον μεγάλη μερίδα πληθυσμού τα φωτοβολταϊκά συστήματα, καθώς στο τέλος του μήνα, φαίνεται η τεράστια διαφορά στο ποσό του λογαριασμού, αφού χωρίς τα συγκεκριμένα συστήματα το ποσό του λογαριασμού ίσως να είναι και τριψήφιο, ενώ με τη χρήση φωτοβολταϊκών, το ποσό είναι διψήφιο και αρκετά χαμηλό μάλιστα.

Tέλος να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις ξέφυγαν πέραν των 1,000 ανά μήνα σε σύγκριση με τις 500 αιτήσεις που ήταν το 2020-21 και τις 200 αιτήσεις το 2019. Πηγή: reporter

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΗ στρατηγική cloud εχέγγυο για μακροπρόθεσμη επιτυχία
Επόμενο άρθροΘα ξυπνήσουν από τον λήθαργό τους στη Λευκωσία;