Τεχνολογικές λύσεις όπως οι διαδραστικοί πίνακες αναβαθμίζουν τις δυνατότητες και την ομαδικότητα εντός των επιχειρήσεων

 

Σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο σκηνικό σε ό,τι αφορά την εργασία, η τεχνολογία έρχεται να προσφέρει λύσεις και να οδηγήσει τις επιχειρήσεις σε μια νέα εποχή, στην οποία οι χώροι εργασίας είτε θα προσαρμοστούν, είτε εκ των πραγμάτων θα καταστούν εμπόδιο στην αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων. Στο σημερινό εργασιακό περιβάλλον η ανάγκη για επικοινωνία και συνεργασία φαντάζει πιο επιτακτική από ποτέ, ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο αυτή επιτυγχάνεται, έχει διαφοροποιηθεί αισθητά. Στη μετεξέλιξη αυτή έχει υποβοηθήσει η εφαρμογή εξ αποστάσεως εργασίας σε πολλές εταιρείες και οργανισμούς, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι δυνατότητες που παρέχει η ψηφιακή τεχνολογία αναδιαμορφώνει δυναμικά το τοπίο.

Τα σημειωματάρια και τα χαρτιά εντός μιας αίθουσας συσκέψεων, δίνουν τη θέση τους σε smartphones, tablets και laptops, τα οποία οι εργαζόμενοι έχουν μαζί τους σε κάθε συνάντηση. Πλέον, δεν κρατάνε απλά κάποιες σημειώσεις, αλλά αξιοποιούν τις δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία για να μοιραστούν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης με τους συναδέλφους τους. Άλλωστε, δεν είναι λίγοι αυτοί που μοιράζουν τον χρόνο εργασίας τους μεταξύ γραφείου και εξ αποστάσεως εργασίας.

Ως εκ τούτου, οι επιχειρήσεις καλούνται να προσαρμόσουν αναλόγως τους χώρους εργασίας τους, έτσι ώστε να παρέχουν τα εργαλεία που να ενδυναμώνουν το αίσθημα συνεργασίας ανάμεσα στο προσωπικό τους, διευκολύνοντας παράλληλα την καθημερινότητά του εντός και εκτός γραφείου. Μια από τις λύσεις που τυγχάνει αξιοποίησης ολοένα και περισσότερο σε εργασιακούς χώρους είναι αυτή της εγκατάστασης και χρήσης διαδραστικών οθονών ή πινάκων.

Με τον τρόπο αυτό οι συμμετέχοντες σε μια σύσκεψη ή συνάντηση, έχουν την ευχέρεια να ενώσουν ακόμα και τις προσωπικές τους συσκευές και να προβάλλουν στην οθόνη με διαδραστικό τρόπο, ό,τι πληροφορίες επιθυμούν, χωρίς να χρειάζεται να βρίσκονται στην ίδια αίθουσα.

Πλέον, η τεχνολογία έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό όπου η χρήση ενός διαδραστικού πίνακα στον εργασιακό χώρο, γίνεται με ιδιαίτερη ευκολία παρέχοντας την ίδια στιγμή την ευχέρεια για πιο ελκυστικές παρουσιάσεις με τη χρήση πολυμέσων σε πραγματικό χρόνο. Το μόνο που χρειάζεται επί της ουσίας είναι να ενωθεί η προσωπική συσκευή με τη διαδραστική οθόνη.

Η μετεξέλιξη των χώρων εργασίας, μέσω της ενσωμάτωσης τεχνολογικών λύσεων όπως για παράδειγμα οι διαδραστικοί πίνακες, ενδυναμώνει επίσης την παραγωγικότητα των εργαζομένων, καθώς όλα πλέον μπορούν να γίνουν σε πραγματικό χρόνο. Αλλαγές σε παρουσιάσεις, καταγραφή όσων λέγονται σε μια σύσκεψη, πρόσβαση σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άμεση αναζήτηση πληροφοριών, είναι μερικές μόνο από τις δυνατότητες που παρέχονται με τη χρήση φυσικά και της τεχνολογίας αφής. Η λειτουργικότητα των διαδραστικών πινάκων δεν περιορίζεται όμως σε λύσεις που κάνουν τη ζωή των χρηστών πιο εύκολη μόνο κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης, καθώς πλέον η κοινοποίηση περιεχομένου στο τέλος μιας συνάντησης ή τηλεδιάσκεψης γίνεται εξίσου εύκολα και γρήγορα. Τα αρχεία μπορούν να αποθηκευτούν άμεσα σε cloud λογαριασμούς, ενώ με σάρωση ενός κωδικού QR οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη μπορούν να έχουν πρόσβαση και να κατεβάσουν το περιεχόμενο αυτό στην προσωπική τους συσκευή.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της NEDECO Electronics Ltd, κ. Λουκιανό Ράφτη, «η χρήση διαδραστικών πινάκων, όπως τα Interactive Displays της Clevertouch Technologies, κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος σε επιχειρήσεις και εργασιακούς χώρους». Ο κ. Ράφτης επισημαίνει παράλληλα ότι «οι διαδραστικοί πίνακες αποτελούν πλέον πολύτιμο σύμμαχο στην αναβάθμιση των χώρων εργασίας, ενώ δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει ότι η εξέλιξη αποτελεί μια συνεχιζόμενη διαδικασία και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αγκαλιάσουν τις νέες αυτές τεχνολογικές λύσεις, αν θέλουν να λειτουργούν με αξιώσεις στα νέα δεδομένα όπως αυτά διαμορφώνονται».

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΗ οδοντόβουρτσα ISSA 3 της Foreo είναι ότι πιο “hot” για την στοματική υγιεινή
Επόμενο άρθροΟ Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας