Τα ινδικά εγχώρια προϊόντα που εξάγονται στην παγκόσμια αγορά στοχεύουν να ενισχύσουν την οικονομία της Ινδίας και να την καταστήσουν αυτοδύναμη

Στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους της Ινδίας, έχει συμπεριληφθεί το ποσό των 2δις για τα προγράμματα χρηματοδότησης  που αφορούν το τομέα μεταποίησης και τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για τη νεολαία της χώρας. Κατά μέσο όρο, το 5% της παραγωγής δίνεται ως κίνητρο στη βάση αυτού του προγράμματος. Δηλαδή, μόνο μέσω των επιχορηγήσεων, τα επόμενα 5 χρόνια, υπολογίζεται ότι θα παραχθούν στην Ινδία περίπου $520 δις. Όχι μόνο αυτό, αλλά εκτιμάται επίσης ότι  για τους τομείς  τους οποίους έχει προκηρυχθεί το πρόγραμμα, η αποτελεσματικότητα τους σχεδόν θα διπλασιαστεί. Ο κλάδος, όχι μόνο θα ωφεληθεί από άποψη παραγωγής και εξαγωγών, αλλά και η ζήτηση θα εκτιναχθεί λόγω της αύξησης του μέσου εισοδήματος.

Το πρόγραμμα επιχορηγήσεων, θα βοηθήσει στο να καταστεί η χώρα κόμβος παραγωγής σε παγκόσμιο επίπεδο. Ως αποτέλεσμα, οι συνολικές εξαγωγές της χώρας αυξήθηκαν περισσότερο από 33%. Η Ινδία έχει καταστήσει ένα ταχύτατα αναπτυγμένο οικοσύστημα, με τις Ινδικές νεοσύστατες εταιρείες να έχουν καθαρή αξία περίπου  $168 δις.

Πρωτοβουλίες για την προώθηση των εξαγωγών

Τα τελευταία 6-7 χρόνια, έχουν γίνει πολλές επιτυχημένες προσπάθειες για την προώθηση των τοπικών προϊόντων της Ινδία.

Στοχεύοντας στο επόμενο επίπεδο, οι εμπειρίες της πανδημίας, έδωσαν την ευκαιρία στην Ινδία να διευρύνει τις προοπτικές της και να μετατρέψει τις αντιξοότητες σε ευκαιρίες. Υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα σε όλο τον κόσμο, όπου χώρες έχουν επιταχύνει την ανάπτυξη της χώρας αυξάνοντας την παραγωγική τους ικανότητα.

Κάτω από τέτοιες συνθήκες, στρατηγική της χώρας είναι να φέρει τοπικά προϊόντα στο προσκήνιο, ώστε να μπορέσει να έχει δυναμική παρουσία στον παγκόσμιο ανταγωνισμό. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στη βελτίωση της επιχειρηματικότητας με εύκολους τρόπους, για τη διευκόλυνση της δημιουργίας εξαγωγικών κόμβων. Η πρωτοβουλία για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων και την εξάλειψη των εμποδίων θα βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους αγρότες και τους μικρούς βιοτέχνες με τις εξαγωγικές τους δραστηριότητες.

Υιοθέτηση εγχώριων προϊόντων στην καθημερινότητα

Στην Ινδία παρατηρούνται πολλές ποικιλομορφίες, όπως για παράδειγμα διαφορετικές γλώσσες, διάλεκτοι και κουζίνες, αλλά η Ινδία είναι μία. Η Ινδία περιλαμβάνει όλες τις συλλογικές προσπάθειες του απλού λαού. Bharat σημαίνει πολλά κράτη αλλά ένα έθνος. Οι κοινωνίες είναι πολλές, αλλά το συναίσθημα είναι ένα. Οι πεποιθήσεις πολλές αλλά ο στόχος ένας. Πολλές γλώσσες αλλά μια έκφραση. Συνοπτικά, μπορεί να λεχθεί ότι οι διαδρομές είναι διαφορετικές, αλλά ο προορισμός είναι ο ίδιος και είναι το Ek Bharat,  Shreshtha Bharat. Για να αποκτήσει φωνή η τοπική εκστρατεία, κάθε πολίτης καλείται να αντικαταστήσει τα προϊόντα που χρησιμοποιεί στην καθημερινότητά του, με τοπικά προϊόντα της Ινδίας. Η δράση αυτή του «Vocal For Local», θα ενισχυθεί περισσότερο όταν ενσωματώσει τη δύναμη του πνεύματος Ek Bharat Shreshtha Bharat. Η υπερηφάνεια για τα τοπικά προϊόντα  θα τους δώσει την ώθηση να προωθούνται όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα ινδικά εγχώρια προϊόντα που εξάγονται στην παγκόσμια αγορά στοχεύουν να ενισχύσουν την οικονομία της Ινδίας και να την καταστήσουν αυτοδύναμη. Παρά την πανδημία του Covid-19,τα ινδικά προϊόντα κυριαρχούν έναντι των ξένων προϊόντων στις αγορές. Δίνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα στον κόσμο ότι  «Η Ινδία είναι δυνατή σήμερα, και θα είναι ισχυρότερη αύριο.»

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΈφτασε η ώρα για τα εγκαίνια της Πλατείας Ελευθερίας
Επόμενο άρθροΝέα έρευνα καταρρίπτει τον μύθο ότι η μετανάστευση είναι το κύριο χαρακτηριστικό της ευρωμεσογειακής περιοχής