Η «πιο δύσκολη μέρα του πολέμου» η σημερινή για την Ουκρανία, με τις ρωσικές χερσαίες δυνάμεις να βρίσκονται πλέον στην ουκρανική πρωτεύουσα, το Κίεβο, με το υπουργείο Άμυνας να απευθύνει έκκληση για επιστράτευση ανεξαρτήτως ηλικίας.

Η πρωτεύουσα δέχεται διαρκώς χτυπήματα τόσο από αέρος όσο και από χερσαίες δυνάμεις ενώ ακούγονται και πυροβολισμοί.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές Αρχές, 137 Ουκρανοί πολίτες και στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη, ενώ χιλιάδες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε νέες «ισχυρές» κυρώσεις έναντι της Ρωσίας, ενώ χαρακτήρισε τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν «εισβολέα» και «παρία της διεθνούς κοινότητας».

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι κάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν να καθίσουν για συνομιλίες, μετέδωσε πριν λίγο το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

«Θέλω να απευθυνθώ ξανά στη Ρωσική Ομοσπονδία… Ας καθήσουμε κάτω στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για να σταματήσουμε τους θανάτοςυς», φέρεται να είπε ο Ουκρανός πρόεδρος σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, που μεταδόθηκε στο Telegram.

Η κίνηση έρχεται μία ημέρα αφότου το Κίεβο διέκοψε τους διπλωματικούς της δεσμούς με το Κρεμλίνο.

«Η Ουκρανία θέλει ειρήνη και είναι έτοιμη για συνομιλίες με τη Ρωσία, περιλαμβανομένου και ενός ουδέτερου στάτους στο ΝΑΤΟ», φέρεται να δήλωσε εξάλλου πριν από λίγο στο Reuters, ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Mykhailo Podolyak. Πηγή: cnn.gr

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροWiRE: Επιτυχής άντληση κεφαλαίων από επενδυτές
Επόμενο άρθροDubravka Šuica: Η ειρήνη δεν είναι δεδομένη για κανένα