Στο Τμήμα αντιμετωπίζονται πολύ σοβαρά και δύσκολα περιστατικά

 

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών υγείας και το Ογκολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, βρίσκονται πάντα δίπλα στους ασθενείς και τις οικογένειες τους.

Στο Τμήμα αντιμετωπίζονται καθημερινά πολύ σοβαρά, ευαίσθητα και δύσκολα περιστατικά και οι ασθενείς ανέκαθεν τυγχάνουν της καλύτερης ιατρικής φροντίδας.

Το Τμήμα είναι στελεχωμένο με 4 πολύτιμους ιατρούς Ογκολόγους και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό που προσφέρει με αφοσίωση τις υπηρεσίες του και αγκαλιάζει με αγάπη τον καρκινοπαθή ασθενή. Επίσης, το προσωπικό είναι πάντα στη διάθεση των οικογενειών των ασθενών, με τις οποίες υπάρχει συχνή επικοινωνία.

Σε συνέχεια διάφορων δημοσιευμάτων, ο Οργανισμός επιθυμεί να διευκρινίσει ότι, με στόχο την προστασία και διαφύλαξη της υγείας των ασθενών, στο Ογκολογικό Τμήμα αλλά και σε όλα τα νοσηλευτήρια του Οργανισμού ακολουθούνται με σεβασμό τα πρωτόκολλα του κράτους και τηρούνται όλα τα μέτρα που αποφασίζει το Υπουργικό Συμβούλιο για αντιμετώπιση του Covid-19, αφού ενδεχόμενη διασπορά του ιού στους χώρους του είναι πολύ επικίνδυνη.

Στο πλαίσιο αυτό, οι επισκέψεις συγγενών ασθενών γίνονται κατόπιν έγκρισης από τον Διευθυντή του ΓΝ Λευκωσίας, τηρουμένων όλων των προστατευτικών μέτρων, και σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις.

Σε ό,τι αφορά τη νοσηλεία ασθενών, αξίζει να αναφερθεί πως κατά τη διάρκεια της μακράς νοσηλείας τους και σε περιπτώσεις που δεν επιτρέπεται η σίτιση λόγω επεμβατικών διαδικασιών ή εργαστηριακών εξετάσεων, οι ασθενείς λαμβάνουν ενδοφλέβια ενυδάτωση.

Αναγνωρίζοντας, ακόμη, την ανάγκη για ψυχολογική στήριξη των ασθενών, επισκέπτεται το Τμήμα Ψυχολόγος, τουλάχιστον, δύο φορές την εβδομάδα.

Η Διεύθυνση και το προσωπικό του Ογκολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας διαβεβαιώνει ότι, θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους καρκινοπαθείς και τις οικογένειες τους, παραμένοντας αφοσιωμένο στο δύσκολο και ψυχοφθόρο έργο τους.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΝέο Ευρωπαϊκό Bauhaus: Στήριξη των πόλεων και των πολιτών για τις τοπικές πρωτοβουλίες τους
Επόμενο άρθροΗ ΕΚΟ Κύπρου στηρίζει τον Διεθνή Αγώνα Στίβου «Limassol International»