Mε αφορμή την ‘’Plan a Solo Vacation Day’’ που έχει καθιερωθεί την 1η Μαρτίου, η Emirates παρέχει στοχευμένες συμβουλές που θα ενισχύσουν τον ενθουσιασμό, το αίσθημα της ελευθερίας και την περιπετειώδη πλευρά του να ταξιδεύεις solo.

Τα solo ταξίδια κερδίζουν σταθερά έδαφος μετά την πανδημία. Σε μια έρευνα του 2023 που διεξήχθη από το Solo Travel World στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 68% των συμμετεχόντων αυτοπροσδιορίστηκαν ως ανεξάρτητοι ταξιδιώτες.

Το solo travel δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να εξερευνήσει τον κόσμο με τους δικούς του όρους, χωρίς να χρειάζεται να διαχειριστεί τις ιδιοτροπίες και τις επιθυμίες των συνταξιδιωτών του. Είτε πρόκειται για κάποιον που έχει υιοθετήσει το solo travel εδώ και χρόνια, είτε για κάποιον που σχεδιάζει το πρώτο του solo ταξίδι, οι συμβουλές των μελών του πολυπολιτισμικού πληρώματος καμπίνας της Emirates θα φανούν χρήσιμες σε κάθε solo ταξίδι.

Σχετικά με την κράτηση ξενοδοχείων

Η Alessandra Piper από το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία πετάει με την Emirates για πάνω από εννέα χρόνια, μοιράζεται τις συμβουλές της: «Φροντίζω να κάνω δύο solo ταξίδια μέσα στο χρόνο. Κάντε κράτηση σε ξενοδοχεία με ευέλικτη πολιτική κρατήσεων, καθώς μπορεί να αποφασίσετε να μείνετε περισσότερο σε ορισμένα μέρη. Η ευέλικτη πολιτική ακύρωσης διευκολύνει τη διαδικασία».

Σχετικά με τις γαστρονομικές επιλογές

Η Eabha Sloyan από την Ιρλανδία ξεδίπλωσε τον εσωτερικό foodie εαυτό της: «Οι αγορές τροφίμων είναι τέλειες. Στο πιο πρόσφατο ταξίδι μου επισκέφθηκα τη διάσημη αγορά Tsukiji στο Τόκιο. Το να περάσω το βράδυ στην αγορά, τρώγοντας μεγάλη ποσότητα σούσι, απολαμβάνοντας την  ενέργεια, το φρέσκο φαγητό και τις εξαιρετικές γεύσεις, ήταν μια γαστρονομική εμπειρία που μόνο να ονειρευτώ μπορούσα. Είναι ένα μέρος που θα μπορούσα να επισκεφτώ ξανά και ξανά».

Σχετικά με την ασφάλεια και την τοπική κουλτούρα

Ο Shamiso Guvava, από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος ανήκει στην ομάδα τηςEmirates για περισσότερο από ένα χρόνο, δήλωσε: «Η εκπαίδευσή μου ως μέλος του πληρώματος καμπίνας άλλαξε την οπτική μου για το solo travel. Με έμαθε να είμαι συνεχώς σε επαγρύπνηση. Η ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας. Μέσω της εκπαίδευσής μου αισθάνθηκα περισσότερη αυτοπεποίθηση να επικοινωνώ με ανθρώπους από διαφορετικά μέρη και να λαμβάνω καθοδήγηση από ντόπιους και συνταξιδιώτες».

Σχετικά με την εξερεύνηση

Ο Irfan Huseinovic, Βόσνιος, ο οποίος είναι μέλος της Emirates για περισσότερο από ένα χρόνο, δήλωσε: «Το κόλπο που εφαρμόζω είναι να περπατάω παντού, καθώς διευκολύνει την περιήγηση και την εξερεύνηση της πόλης. Οι μεγαλύτερες solo διακοπές μου ήταν στη Μάλτα, όταν πέρασα 25 ημέρες στο όμορφο νησί. Ήταν ένα απίστευτο ταξίδι γεμάτο αυτογνωσία, περιπέτεια και απίστευτες εμπειρίες. Από την εξερεύνηση αρχαίων μνημείων, μέχρι τις ηλιόλουστες παραλίες που κόβουν την ανάσα, κάθε στιγμή ήταν μαγική».

Η Micaela Olivieri, μέλος του πληρώματος καμπίνας της Emirates από την Αργεντινή για πάνω από δύο χρόνια, απαρίθμησε τα τρία κορυφαία must-dos της: «Πρώτα απ’ όλα, φροντίστε πάντα τον εαυτό σας και τα προσωπικά σας αντικείμενα. Όταν περπατάτε σε μια πολυσύχναστη περιοχή, βεβαιωθείτε ότι η τσάντα σας είναι μπροστά σας και όχι πίσω. Δεύτερον, μάθετε για την τοπική κουλτούρα και σεβαστείτε τη. Τέλος, πάντα να εμπιστεύεστε τη διαίσθησή σας και να βασίζεστε σε προηγούμενες εμπειρίες».

Η Alessandra Piper συμπληρώνει: «Το καλύτερο πράγμα που έχω μάθει μέχρι στιγμής: μην είστε προσκολλημένοι στο τηλέφωνό σας! Φυλάξτε το σε ασφαλές μέρος, ώστε να μην μπείτε στον πειρασμό να συνεχίσετε να το ελέγχετε. Κοιτάξτε γύρω σας, απολαύστε τα αξιοθέατα και τη θέα!».

Η Emirates, η μεγαλύτερη διεθνής αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, έχει πάνω από 21.500 μέλη πληρώματος καμπίνας από όλον τον κόσμο και πετάει σε περισσότερους από 140 προορισμούς με στόλο άνω των 260 αεροσκαφών. Η αεροπορική εταιρεία εκπαιδεύει τα μέλη του πληρώματός της για την ασφάλεια, την προστασία, τις ιατρικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, τη φιλοξενία και την εξυπηρέτηση των επιβατών της που προέρχονται από περισσότερες από 200 εθνικότητες.

Η Emirates προσφέρει στα μέλη του πληρώματος καμπίνας μια σειρά από ελκυστικά προνόμια, όπως ανταγωνιστικό μισθό και ιατροφαρμακευτική κάλυψη, διαμονή, χορήγηση ετήσιας άδειας, εισιτήρια για την περίοδο της ετήσιας άδειας και αεροπορικά εισιτήρια με μεγάλη έκπτωση για τους ίδιους – για να ταξιδέψουν μόνοι τους για όσο επιθυμούν – αλλά και για την οικογένεια και τους φίλους τους, ώστε να μπορούν να ταξιδεύουν μαζί.

Για όσους θέλουν να συνδυάσουν το solo travel, απογειώνοντας παράλληλα την καριέρα τους, η Emirates πραγματοποιεί προσλήψεις για μέλη του πληρώματος καμπίνας από όλο τον κόσμο. Η ομάδα προσλήψεων διοργανώνει Open Days σε περισσότερες από 460 πόλεις σε έξι ηπείρους. Όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στο πλήρωμα καμπίνας της Emirates, μπορούν να ελέγχουν τις ημερομηνίες διεξαγωγής των Open Days στην πόλη ή την χώρα τους στο ακόλουθο link:    https://www.emiratesgroupcareers.com/cabin-crew

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΝέα διαφημιστική καμπάνια των υπεραγορών Αλφαμέγα
Επόμενο άρθροΟι Φούρνοι Ζορπάς κάνουν την ευχή ενός μικρού παιδιού πραγματικότητα