Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή διαβεβαίωσης της νέας Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κας Στέφης Δράκου, του νέου Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα και οι διορισμοί του νέου Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Μάριου Πελεκάνου, του Επιτρόπου του Πολίτη κ. Παναγιώτη Σεντώνα, της νέας Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου κας Νιόβης Παρισσινού και του νέου Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου κ. Ανδρέα Ιωσήφ.

Μιλώντας στην τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε τα ακόλουθα: «Θα πρέπει να ομολογήσω πως είναι με ανάμεικτα αισθήματα που προχωρώ στην αναδιάταξη του Κυβερνητικού σχήματος.

Αισθήματα λύπης γιατί αποχωρίζομαι ικανότατους και καταξιωμένους συνεργάτες, όπως και αισθήματα ευγνωμοσύνης και ευχαριστιών για το έργο που επιτέλεσαν κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στην Κυβέρνηση.

Για αυτό και νιώθω την ανάγκη και δημόσια να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υγείας, κύριο Κωνσταντίνο Ιωάννου, που, χάριν στο πείσμα, τη μεθοδικότητα και την εργατικότητά του, πέτυχε τόσο την εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας, μίας από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις από εγκαθιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, όσο και την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας.

Ευχαριστίες απευθύνω και προς την κυρία Έμιλυ Γιολίτη για τις φιλότιμες προσπάθειες προώθησης των μεταρρυθμίσεων στους τομείς της Δικαιοσύνης και του Κράτους Δικαίου.

Εξίσου θερμότατα ευχαριστώ τον αποχωρούντα Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κύριο Κυριάκο Κούσιο, ο οποίος, με ήθος και εντιμότητα, επιτυχώς υπηρέτησε τον πολιτικό πολιτισμό σε μια περίοδο που την διέκρινε η τοξικότητα του πολιτικού λόγου.

Το πιο σημαντικό, αποχωρεί με την ίδια αξιοπρέπεια που τον διέκρινε καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του.

Εάν παραλείπω την αναφορά στους συνεργάτες μου, κύριο Παναγιώτη Σεντώνα και κύριο Βίκτωρα Παπαδόπουλο, είναι γιατί θα συνεχίσουν να υπηρετούν την Κυβέρνηση από άλλες εξίσου σημαντικές θέσεις.

Ένα θέλω να γνωρίζουν: Το έργο που επιτέλεσαν θα είναι μέτρο σύγκρισης για όσα καλούνται να πράξουν όσοι τους διαδέχονται, προκειμένου, με αποτελεσματικότητα, να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του λαού.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΝικος Αναστασιάδης – Οκτώ χρόνια στην εξουσία με ανασχηματισμό
Επόμενο άρθροΠαραδόθηκε στον Aρχηγό Αστυνομίας η έκθεση για πολιτογραφήσεις