Στον εφιάλτη του πολέμου βρίσκεται για όγδοη ημέρα η Ουκρανία η οποία συνεχίζει να πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις κι ενώ οι διαπραγματευτικές ομάδες Κιέβου και Μόσχας ετοιμάζονται να καθίσουν για δεύτερη φορά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης

Σκοπός, η επίτευξη της διπλωματικής λύσης, παρότι η Ρωσία για ακόμη μία νύχτα κλιμάκωσε την επιθετικότητά της, με τον αριθμό των θυμάτων και των καταστροφών να αυξάνεται διαρκώς.

Τίτλοι τέλους για την «Ηχώ της Μόσχας»

Ο ρωσικός φιλελεύθερος ραδιοφωνικός σταθμός «Ηχώ της Μόσχας» ανακοίνωσε σήμερα ότι το διοικητικό του συμβούλιο αποφάσισε την διάλυση του σταθμού σε μια κίνηση για τον αποκλεισμό ενός από τα λίγα εναπομείνατα φιλελεύθερα μέσα ενημέρωσης που το Κρεμλίνο ανεχόταν μέχρι σήμερα.

Οι ρωσικές αρχές απαγόρευσαν στα μέσα ενημέρωσης να χρησιμοποιούν πληροφορίες άλλες από αυτές που παρέχει το Κρεμλίνο, ο στρατός και τα διάφορα υπουργεία, τα οποία παρουσιάζουν την εισβολή στην Ουκρανία ως μια απλή «ειδική επιχείρηση» που περιορίζεται στα ανατολικά αυτής της χώρας.

Η Ηχώ της Μόσχας, ο σταθμός που ανήκει εν μέρει στον κολοσσό φυσικού αερίου Gazprom και που δημιουργήθηκε το 1990, προσπαθούσε πάντα να καλλιεργεί την ανεξαρτησία του και είναι ένα από τα πιο σεβαστά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Μέχρι αυτή την εβδομάδα ήταν ένα από τα λιγοστά μέσα στη χώρα όπου μπορούσαν να εκφράζονται οι αντιπολιτευόμενοι.

Πεκίνο: Fake news η συνεργασία Κίνας – Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πληροφορίες για συνεργασία της Κίνας με τη Ρωσία πριν από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι «fake news».

Τέτοιες πρακτικές αποπροσανατολισμού και μετάθεσης ευθυνών είναι «απαράδεκτες», δήλωσε ο Γουάνγκ Γουενμπίν, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κατά την τακτική ενημέρωση του Τύπου.

Ανώτεροι κινέζοι αξιωματούχοι είχαν καλέσει ανώτερους Ρώσους αξιωματούχους στις αρχές Φεβρουαρίου να μην εισβάλουν στην Ουκρανία πριν από την λήξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, έγραψε η εφημερίδα New York Times επικαλούμενη αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπάιντεν και ένας ευρωπαίος αξιωματούχος επικαλούμενος μια έκθεση δυτικών μυστικών υπηρεσιών.  ΦΩΤΟ Pavel Dorogoy

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΤα DUST+CREAM γιορτάζουν τη γυναίκα
Επόμενο άρθροΕπικίνδυνο σκούτερ στην ευρωπαϊκή αγορά