Η Ουκρανία επιβεβαίωσε τα δύο πρώτα εγχώρια κρούσματα της πιο μολυσματικής παραλλαγής Δέλτα του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο ανώτερος αξιωματούχος ασφαλείας, Ολεκσέι Ντανίλοφ.

Ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας ανέφερε στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι η παραλλαγή Δέλτα εντοπίστηκε σε μια μητέρα και την κόρη της που επέστρεψαν πρόσφατα από την Ρωσία.

To παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του SARS-CoV-2 εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και θεωρείται από ειδικούς ότι είναι πιο μεταδοτικό από άλλα στελέχη του ιού.

Ο υπουργός Υγείας της Ουκρανίας δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο ενίσχυσης των συνοριακών ελέγχων σε ταξιδιώτες με προέλευση το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ινδία, την Ρωσία και την Πορτογαλία, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα στη χώρα.

Ο Ντανίλοφ συμπλήρωσε ότι το Κίεβο ενδέχεται να σταματήσει τις συγκοινωνιακές συνδέσεις με ορισμένες χώρες που πλήττονται από αυτό το στέλεχος του νέου κορωνοϊού, αλλά δεν διευκρίνισε ποιες.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα 548 θανάτους εντός 24 ωρών που συνδέονται με την Covid-19, τον μεγαλύτερο αριθμό από τον Φεβρουάριο, εν μέσω μιας αύξησης νέων μολύνσεων που οι αρχές αποδίδουν στην παραλλαγή Δέλτα.

Η Ουκρανία, η οποία ξεκίνησε να καταγράφει νωρίτερα αυτό το μήνα σημαντική μείωση του αριθμού νέων κρουσμάτων, χαλάρωσε σημαντικά τις προϋποθέσεις για ταξιδιωτικές μετακινήσεις, ήρε πολλούς από τους εγχώριους περιορισμούς, αν και επεξέτεινε ορισμένα μέτρα lockdown έως τις 31 Αυγούστου.

Με πληθυσμό 41 εκατομμυρίων, η Ουκρανία συγκαταλέγεται μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που έχουν πληγεί σφοδρότερα από την πανδημία, με περίπου 2,23 εκατομμύρια κρούσματα της Covid-19 και 52.123 θανάτους έως σήμερα. Πηγή: sigmalive

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΔύο συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών
Επόμενο άρθρο46χρονος στα χέρια της αστυνομίας για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας