Αθρόα ήταν η προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση με τίτλο «Ενώνουμε Φωνές: Μοιραζόμαστε ιστορίες ζωής», που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου από τον Αντικαρκινικό  Σύνδεσμο Κύπρου, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ), την Europa Donna Κύπρου, το Europa Uomo Κύπρου, το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, τo Σύνδεσμο «Ένα Όνειρο, Μια Ευχή», το Ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου, τον Σύνδεσμο Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου, και το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει 7 ανθρώπινες ιστορίες και εμπειρίες ατόμων που ήρθαν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα του καρκίνου, συμμετέχοντας ενεργά στη συζήτηση που ακολούθησε με τη βοήθεια του συντονιστή, Διευθυντή Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας & Πυρηνικής Ιατρικής στο Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου,  Δρ. Δημήτριου Βόμβα. Οι συνδιοργανωτές πέτυχαν το στόχο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου μέσα από τα πραγματικά βιώματα των ανθρώπων στέλνοντας το μήνυμα ότι πολιτεία και κοινωνία πρέπει να διαχειριστούν από κοινού όλα τα θέματα που άπτονται μιας από τις σοβαρότερες και πιο διαδεδομένες ασθένειες στον πλανήτη.

«Αφήνοντας πίσω τις στατιστικές και τα δεδομένα, την επιστημονική ανάλυση, σήμερα επιθυμούμε να αναδείξουμε τις ιστορίες ανθρώπων που ήρθαν αντιμέτωποι με την ασθένεια αυτή είτε ως ασθενείς, είτε ως επιστήμονες» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, Πάνος Εργατούδης, προσφωνώντας την εκδήλωση εκ μέρους των συνδιοργανωτών. Συμπλήρωσε: «Είναι ιστορίες ελπίδας, δύναμης και αντοχής, που μας δείχνουν ότι ο καρκίνος δεν είναι απλά μια διάγνωση, αλλά μια πρόκληση που μπορεί να ξεπεραστεί όχι μόνο μέσω της επιστήμης, αλλά και με την απαραίτητη στήριξη της πολιτείας, της κοινωνίας». Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός και ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν καλλιτεχνικά ο αγαπημένος μουσικοσυνθέτης Στέφανος Κορκολής, και η τραγουδίστρια Σοφία Μανουσάκη, οι οποίοι αποδέχθηκαν την πρόσκληση των συνδιοργανωτών να ερμηνεύσουν κάποιες από τις επιτυχίες τους αφιλοκερδώς. Την όλη εκδήλωση συντόνισε ο γνωστός παρουσιαστής και μουσικός παραγωγός Νικόλας Ιωαννίδης, επίσης αφιλοκερδώς.

Σημαντικοί σύμμαχοι και υποστηρικτές της προσπάθειας αυτής, οι χορηγοί της εκδήλωσης: ο μέγα χορηγός υπεραγορές Άλφα Μέγατο ταξιδιωτικό γραφείο Pluton Travel and Tours, που χορήγησε τα ταξιδιωτικά εισιτήρια των καλλιτεχνών, ο χορηγός φιλοξενίας Radisson Blue. Υποστηρικτές της εκδήλωσης, ο Δήμος Λάρνακας, που παραχώρησε το Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, η Τράπεζα Κύπρου, η εταιρεία Party Guide για τον εξοπλισμό, η εταιρεία Σοφοκλέους Signs για τα εκτυπωτικά, τα δικηγορικά γραφεία Γερολέμου-Αγαθοκλέους & Συνεργάτες & Perfect Circle Trust, η Purpose Communications για τον γενικό συντονισμό και ο Άλφα Κύπρου ως Χορηγός Επικοινωνίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παγκόσμιας τριετούς εκστρατείας της Ένωσης για τον Διεθνή Έλεγχο του Καρκίνου, (The Union for International Cancer Control – UICC) με κεντρικό σύνθημα «Κλείστε το χάσμα στη φροντίδα του καρκίνου».

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΠάνω από 20.000 ζωές χάνονται στους δρόμους της ΕΕ κάθε χρόνο – Το ΕΚ υπέρ της αναθεώρησης των κανόνων άδειας οδήγησης
Επόμενο άρθροAlpha Bank Cyprus: Αναθεώρηση Δήλωσης Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων