Το τρίτο κύμα της πανδημίας στην Ινδία, άρχισε να επιβραδύνεται, αλλά η ετοιμότητα και η δέσμευση της κυβέρνησης για την καταπολέμηση αυτής της νόσου, συνεχίζει!

Πέρα από τις αδιάκοπες προσπάθειες για την περίθαλψη των νοσούντων και αποτροπή εξάπλωσης της Covid-19, ο ρυθμός του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας, συνεχίζει ακάθεκτος.

Ξεκάθαρο παράδειγμα αποτελεί η Maya Ahirwal, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντα της στις 16 Ιανουαρίου 2021, και έκτοτε δεν έχει πάρει ούτε μια μέρα άδεια, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να έχει διεξαγάγει 100.000 εμβολιασμούς.

Το παράδειγμα της Maya δείχνει πώς, με τη βοήθεια όλων, η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19 στην Ινδία, είναι επιτυχημένη. Λόγω των υπεράνθρωπων αυτών προσπαθειών των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, η μεγαλύτερη εκστρατεία εμβολιασμού στον κόσμο στέφθηκε με επιτυχία. Λόγω των προσπαθειών αυτών, ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα σημειώνει πτωτική πορεία, με το ποσό ανάρρωσης να βρίσκεται πλέον άνω του 98%

Παρά την συνεχή μείωση των νέων κρουσμάτων Covid, ο ρυθμός εμβολιασμού δεν έχει επιβραδυνθεί, με αποτέλεσμα έως και σήμερα να έχουν χορηγηθεί πάνω από 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού, με άνω του 97 τοις εκατό του πληθυσμού να έχει λάβει τουλάχιστο μία δόση του εμβολίου.

Σημειώνεται επίσης ότι μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί επίσης άνω των 20 εκατομμυρίων επαναληπτικών εμβολίων. Ταυτόχρονα άνω των 55 εκατομμυρίων ανηλίκων μεταξύ 15-17 ετών έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ σχεδόν 30 εκατ. έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα.

Έγκριση για έκτακτη χρήση στο εμβόλιο CORBEVAX

Το «πράσινο φως» έδωσε η Ρυθμιστική Αρχή της Ινδίας (DCGI) για την παραχώρηση έγκρισης για την έκτακτη χρήση του εμβολίου Corbevax του οργανισμού Biological E, για παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών. Το εμβόλιο έχει ήδη λάβει έγκριση για χρήση σε ηλικίες άνω των 17 ετών.

Ο υπουργός Υγείας της Ινδίας, Mansukh Mandaviya εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έγκριση του εμβολίου, τονίζοντας ότι «θα ενισχύσει περαιτέρω τον αγώνα κατά της Covid-19». Στη χώρα έχουν εγκριθεί συνολικά εννέα εμβόλια για επείγουσα χρήση.

Προσπάθεια για χαλαρώσεις

Με τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα να συνεχίζουν να μειώνεται, ο Γραμματέας Υγείας της Ινδίας, Rajesh Bhushan ζήτησε από όλες τις πολιτείες και τα εδάφη της χώρας να επανεξετάσουν,  να μειώσουν ή ακόμη και να αποσύρουν τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της πανδημίας.

Σε επιστολή του, μαζί με τα πιο πάνω, πρόσθεσε ότι η κατάσταση πρέπει να αξιολογείται μέσα από μια στρατηγική 5 βημάτων. Πρόσφατα, το ινδικό Υπουργείο Υγείας αναθεώρησε παράλληλα και τις οδηγίες του προς ξένους ταξιδιώτες, γεγονός που έχει προσφέρει μια μεγάλη ώθηση στην οικονομία.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΣτην κορυφή των προτιμήσεων το «πράσινο» περιεχόμενο
Επόμενο άρθροΥποψήφιος για τις Προεδρικές ο τέως Πρύτανης Κωνσταντίνος Χριστοφίδης