Ο Ελληνικός Εκδοτικός Οίκος Key Books και το Σολώνειον Κέντρο Βιβλίου, διοργανώνουν παρουσίαση των βιβλίων ‘Είμαι Επικίνδυνη’ και ‘Μικρές Επικίνδυνες’ στο χώρο του βιβλιοπωλείου την Πέμπτη, 6 Ιουνίου στις 7.00 μμ.

Την ιδέα για τη σειρά βιβλίων αλλά και τις τηλεοπτικές εκπομπές της ΕΡΤ που ακολούθησαν εμπνεύστηκαν και επιμελήθηκαν η εταιρεία new media αθηΝΕΑ, ο οργανισμός για την επαγγελματική ενδυνάμωση και την ισότητα στην εργασία Women on Top και η οργάνωση για την ενδυνάμωση των γυναικών στη δημόσια σφαίρα, στο δημόσιο λόγο και την ανάδειξη τους σε ηγετικές θέσεις Women Act.

Αυτό το συλλογικό έργο άρχισε από πέντε γυναίκες, οι οποίες ανέφεραν πως ‘είναι κάτι σε αυτές τις δύο λέξεις όταν τις βλέπεις γραμμένες μαζί. Όταν τις βλέπεις τη μία δίπλα στην άλλη. Σου δίνουν θάρρος, δύναμη. Ή σου προκαλούν αμηχανία, αμφιβολία, ενδοιασμούς.’

Η  Πρόεδρος και συνιδρύτρια της Women Act, η πολιτική επιστήμονας Μαίη Ζαννή,  θα είναι παρούσα στην εκδήλωση, για να μοιραστεί τις εμπειρίες της από την προσπάθεια αποτύπωσης των βιωμάτων 100 Ελληνίδων γυναικών και μετέπειτα 100 Ελληνίδων κοριτσιών μέσα από τις δικές τους προσωπικές ιστορίες αλλά και το έναυσμα που οδήγησε σε αυτή την προσπάθεια.

Εκ των συγγραφέων του πρώτου βιβλίου και ως η μόνη Κύπρια που συμμετείχε στο ‘Είμαι Επικίνδυνη’, θα κάνει τη δική της παρέμβαση η τέως Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στον τρίτο τόμο της σειράς που η ίδια επιμελείται κι αναμένεται σύντομα, με τις ιστορίες των Κύπριων Επικίνδυνων, τις οποίες αποτελούν πενήντα γυναίκες, πενήντα χρόνια μετά την Τουρκική εισβολή.

Αποσπάσματα από τα βιβλία θα αναγνώσει η ηθοποιός Έφη Χαραλάμπους. Την εκδήλωση και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Χρίστος Λαζανιάς.

Για πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Σολώνειον Κέντρον Βιβλίου (Βυζαντίου 24, 2064 Στρόβολος,  Λευκωσία) στο τηλέφωνο 22-666799 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΑυξάνεται συνεχώς το ποσοστό των τουριστών που επιλέγουν τις “ενδιάμεσες διακοπές”
Επόμενο άρθροΔΕΚΑ λόγοι για να ψηφίσεις στις ευρωεκλογές την Κυριακή