Η Γραμματεία Συντονισμού και Υποστήριξης Κυβερνητικού Έργου, η σύσταση της οποίας περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, κάτω από τον πυλώνα «Ανασύνταξη του Κράτους» κ, τίθεται από σήμερα σε εφαρμογή.

Στόχος και αποστολή της Γραμματείας, η οποία θα λειτουργεί υπό την εποπτεία της Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, είναι η ενίσχυση του έργου της Κυβέρνησης, στο πλαίσιο του επιτελικού κράτους, ως προς τη σφαιρική παρακολούθηση και συντονισμό στην εφαρμογή πολιτικών, την προώθηση μεταρρυθμίσεων και την υλοποίηση έργων, στη βάση στρατηγικού σχεδιασμού και σε συνεργασία με όλα τα αρμόδια Υπουργεία και Υφυπουργεία.

Η σύσταση της Γραμματείας ακολουθεί καλές πρακτικές πολλών άλλων ευρωπαϊκών χωρών, οι αντίστοιχοι μηχανισμοί των οποίων έχουν συμβάλει καταλυτικά στη βελτιστοποίηση διαδικασιών και έγκαιρη υλοποίηση των Κυβερνητικών τους πολιτικών.

Η Γραμματεία θα στελεχώνεται από 12 λειτουργούς από το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.  Η επιλογή των λειτουργών αυτών έγινε μέσω του μηχανισμού εσωτερικής αγοράς εργασίας και αφού προηγήθηκε ανοιχτή εκδήλωση ενδιαφέροντος.  Πρόκειται δηλαδή για προσωπικό που θα αποσπαστεί στην Προεδρία χωρίς οποιαδήποτε δημοσιονομική επιβάρυνση.

Το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας αποτελεί το μεγάλο μας Κοινωνικό Συμβόλαιο το οποίο έτυχε έγκρισης στις τελευταίες εκλογές από τον λαό.  Η υλοποίηση του προγράμματος διακυβέρνησης αποτελεί για την Κυβέρνηση αδιαπραγμάτευτη αποστολή.  Η σύσταση της Γραμματείας Συντονισμού και Υποστήριξης Κυβερνητικού Έργου θα αποτελέσει ένα καθοριστικό υποστηρικτικό και αποδοτικό μηχανισμό υλοποίησης των στόχων της διακυβέρνησης. ΠΗΓΗ:ΓΤΠ

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΞαπλώνετε και σας ανεβαίνει η πίεση; Γιατί πρέπει να ανησυχήσετε πολύ
Επόμενο άρθροΣυμμετοχή του ΓΤΠ στις εργασίες της 78ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ