Η Soula (Mamatech Ltd.) ήταν ο μεγάλος νικητής του ReflectX Startup Competition 2023, που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό, με τη συμμετοχή διαγωνιζομένων από την Κύπρο και το εξωτερικό, οι οποίοι παρουσίασαν στο κοινό τις καινοτόμες ιδέες και νεοφυείς επιχειρήσεις τους.

Η “Soula” είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή, η οποία λειτουργεί ως ο πιστός φίλος των γυναικών που διανύουν το στάδιο της εγκυμοσύνης, καθώς και τα πρώτα στάδια της γονεϊκότητας.

Στόχος της εφαρμογής είναι να λύσει όλες τις απορίες των εγκύων, να ενημερώσει σωστά, να συμβουλεύσει και να δώσει λύσεις σε ενδεχόμενες δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του τοκετού και της γέννησης ενός παιδιού, όπως για παράδειγμα η επιλόχειος κατάθλιψη.

Το όνομα “Soula”  προέρχεται από τη συνένωση των αγγλικών λέξεων “Doula” που σημαίνει τον επαγγελματία, ο οποίος παρέχει σωματική, συναισθηματική και ενημερωτική στήριξη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και λίγο μετά τον τοκετό και την επίσης αγγλική λέξη “Soul” που σημαίνει ψυχή. Πρόκειται δηλαδή για ένα διαδικτυακό συνομιλητή των εγκύων, ο οποίος προσφέρει την ίδια ακριβώς φροντίδα με έναν επαγγελματία, αγγίζοντας στην ουσία τις ψυχές τους.

Μία έγκυος ή μια νέα μητέρα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, και να λάβουν συγκεκριμένη καθοδήγηση, ώστε να αναγνωρίσουν επείγουσες καταστάσεις και να αναζητήσουν εξειδικευμένους επαγγελματίες, όταν αυτό απαιτείται. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνομιλίες της διαδικτυακής “Soula” με τις γυναίκες αξιολογούνται, συνεχώς, από μια αξιόπιστη ομάδα ειδικών σε θέματα εγκυμοσύνης.

ReflectX

Το ReflectX, είναι ένας καινοτόμος διαγωνισμός για startups, που πραγματοποιείται στη Λεμεσό στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνολογίας Reflect. Το Reflect Festival 2023 πραγματοποιήθηκε για 6η φορά στην Λεμεσό με τεράστια επιτυχία,  συγκεντρώνοντας πέραν των 8.000 επισκεπτών και 200 ομιλητών.

Το ReflectX προσέλκυσε το ενδιαφέρον νέων και φιλόδοξων επιχειρηματιών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι παρουσίασαν τις πρωτοποριακές ιδέες τους στο κοινό. Υποβλήθηκαν περισσότερες από 300 συμμετοχές – startups από 40 χώρες, με τους νικητές να λαμβάνουν σημαντικά δώρα, περιλαμβανομένων χρηματικών επάθλων, ύψους 15.000 ευρώ.

Στόχος του ReflectX είναι η δημιουργία ενός δυναμικού περιφερειακού δικτύου νεοφυών επιχειρήσεων, όπου η Κύπρος θα βρίσκεται στο επίκεντρο ενός πλέον σύγχρονου οικοσυστήματος τεχνολογίας και καινοτομίας.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροYιοθέτηση χώρου πρασίνου από την Photos Photiades
Επόμενο άρθροAI και Μάρκετινγκ, η μεγάλη αλλαγή στο παιχνίδι. Φόβητρο ή ευκαιρία;