Μέχρι την πρώτη βδομάδα Μαρτίου ήταν το χρονοδιάγραμμα που έδωσε το Υφυπουργείο Ναυτιλίας και ο απερχόμενος υφυπουργός επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη στην ανάδοχο εταιρεία SCANDRO για να ανακοινώσει πότε επαναρχίζουν τα δρομολόγια από το λιμάνι της Λεμεσού προς την Ελλάδα, τις τιμές αλλά και ποιο πλοίο αναμένεται να αξιοποιηθεί για τον σκοπό.

Αν και εκπνέει το χρονοδιάγραμμα, εντούτοις δεν υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση από την εταιρεία.

Η ιστοσελίδα της εταιρείας https://scandroholding.com/gr/, επίσης δεν έχει ανανεωθεί και οποιαδήποτε στοιχεία αναφέρονται, αφορούν την περσινή χρονιά.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για συμβόλαιο τριών ετών για την ακτοπλοϊκή σύνδεση και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα παύσης της υπηρεσίας.

Από την πλευρά της η ανάδοχος εταιρεία SCANDRO σε πρόσφατες της δηλώσεις σε τηλεοπτικό μέσο ανέφερε ότι καθημερινά τα τηλέφωνα της εταιρείας χτυπούν αδιάκοπα από πολίτες που ενδιαφέρονται να κρατήσουν τα εισιτήρια τους.

Όπως αναφέρθηκε, αν όλα πάνε καλά Μάϊο προς Ιούνιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η πρώτη γραμμή και οι τιμές των εισιτηρίων δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν από πέρσι. Εάν όμως τελικά υπάρξει κάποια αύξηση, σύμφωνα με άτομο μέσα από την εταιρεία οι τιμές των εισιτηρίων αυτές θα είναι της τάξης μερικών ευρώ και θα οφείλονται καθαρά σε θέματα φόρων των λιμανιών.

Τα δρομολόγια αναμένεται να τερματιστούν για την σεζόν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Τέλος να σημειωθεί πως πέρσι συνολικά ταξίδεψαν με το πλοίο 7,500 πολίτες και μεταφέρθηκαν 2,500 οχήματα.

Της Αγγέλας Κωμοδρόμου

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΗ LA ROCHE POSAY στηρίζει τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Επόμενο άρθροH Κύπρος υποδέχεται την τεχνολογική καινοτομία και αισθητική των κινητών συσκευών vivo