Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει την απόφαση της εφαρμογής άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων και κλήσεων Rakuten Viber να προσχωρήσει στον κώδικα δεοντολογίας της ΕΕ για την καταπολέμηση της παράνομης ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο.

Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης κ. Ντιντιέ Ρεντέρς δήλωσε σχετικά: «Ο αυξανόμενος αριθμός των υπογραφόντων δείχνει ότι ο κώδικας δεοντολογίας είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο. Παροτρύνουμε θερμά τις επιχειρήσεις και τις πλατφόρμες να ενστερνιστούν τη δέσμευσή μας για τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου ψηφιακού χώρου

Η Rakuten Viber είναι ο ενδέκατος εταίρος που προσυπογράφει τον κώδικα δεοντολογίας. Στον κώδικα, τον οποίο η Επιτροπή εγκαινίασε το 2016 από κοινού με το Facebook, τη Microsoft, το Twitter και το YouTube, πλέον συμμετέχουν και οι πλατφόρμες InstagramSnapchatDailymotionJeuxvideo.comTikTok και LinkedIn. Ο κώδικας δεοντολογίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκτης αξιολόγησής του, η οποία δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο του 2021, έχει επιτύχει θετικά αποτελέσματα. Κατά μέσο όρο, οι εταιρείες πληροφορικής εξέτασαν το 81% των κοινοποιήσεων εντός 24 ωρών και αφαίρεσαν το 62,5% του επισημασμένου περιεχομένου. Στο πλαίσιο της νομικής πράξης για τις ψηφιακές υπηρεσίες, ο κώδικας δεοντολογίας συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη αντίδραση σε επίπεδο ΕΕ κατά της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύεται στην προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Όλα τα προσωπικά δεδομένα υπόκεινται επεξεργασίας συμφώνως προς τον Κανονισμό (EC) αριθ. 2018/1725. Όλα τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που επεξεργάζεται η Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας/Αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τυγχάνουν ανάλογης διαχείρισης.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter