Καθώς η πανδημία υποχωρεί και η επιστροφή των εργαζομένων στους τόπους εργασίας τους είναι πλέον θέμα χρόνου, η SAP ανακοίνωσε πρόσφατα μια σειρά καινοτόμων λύσεων που θα διευκολύνουν την εξέλιξη αυτή και θα επιτρέψουν στους οργανισμούς να βελτιστοποιήσουν τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού τους, προσφέροντας στους εργαζομένους τους – παράλληλα με την ασφάλεια η οποία θεωρείται πλέον ως αναγκαία προϋπόθεση – εμπειρίες που θα τους υποστηρίξουν, θα τους επανασυνδέσουν μεταξύ τους και θα τους ενδυναμώσουν, στην εποχή της «νέας κανονικότητας».

«Οι πρόσφατες ενημερώσεις της λύσης SAP Success Factors συνεχίζει να κάνει πράξη το όραμά μας για human experience management (HXM) βάζοντας τους ανθρώπους στο επίκεντρο του οργανισμού» υπογράμμισε η Amy Wilson, SAP SuccessFactors senior vice president, Products & Design, προσθέτοντας ότι «όσο οι οργανισμοί διερωτώνται τι επιφυλάσσει το μέλλον της εργασίας για τους εργαζομένους τους, το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού έχει τη μοναδική ευκαιρία να προσφέρει ιδέες, καθοδήγηση και ηγεσία σε όλα τα επίπεδα. Οι λύσεις ΗΧΜ της SAP αυξάνουν την παραγωγικότητα και την εμπλοκή των εργαζομένων, προσφέροντάς τους εξατομικευμένες εμπειρίες, παράλληλα με δεδομένα και ιδέες για εξυπνότερο και ταχύτερο σχεδιασμό στον χώρο του ανθρώπινου δυναμικού».

Οι νέες ενημερώσεις του προϊόντος για το πρώτο εξάμηνο του 2021 περιλαμβάνουν:

  • Ασφαλή επιστροφή στην εργασία

Οι οργανισμοί που φροντίζουν πλέον για την ασφαλή επάνοδο των εργαζομένων στο γραφείο και την επανέναρξη των επαγγελματικών ταξιδιών, καλούνται να αξιολογήσουν την κατάσταση καθενός εξ αυτών, από πλευράς εμβολιασμών. Στο ειδικό παράθυρο Ελέγχου Υγείας & Εμβολίων, που περιλαμβάνει η λύση SAP SuccessFactors Employee Central οι εργαζόμενοι μπορούν να καταγράψουν εθελοντικά αν έχουν κάνει εμβόλια και ποια. Αυτά τα δεδομένα μπορούν να συνδυαστούν με τις σχετικές πληροφορίες τόσο του ίδιου του εργαζομένου, όσο και του οργανισμού, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση στρατηγικής για την επανέναρξη της δουλειάς και τη διατύπωση συστάσεων για τα επαγγελματικά ταξίδια. Παράλληλα, μπορούν να δώσουν πολύτιμες πληροφορίες για την ταυτοποίηση και υποστήριξη εργαζομένων που μπορούν να θεωρηθούν υψηλού κινδύνου, ανάλογα με την τοποθεσία, την ηλικία και το είδος τη απασχόλησής τους. Επιπλέον, το SAP Work Zone for HR

Οι οργανισμοί χρειάζονται σοβαρή και ουσιαστική πληροφόρηση στο σωστό χρόνο για το εργατικό δυναμικό τους, προκειμένου να λάβουν σωστές επιχειρηματικές αποφάσεις και να προβλέψουν τις τάσεις που αναπτύσσονται στους χώρους εργασίας. Για να βοηθήσει τους πελάτες της να ανακτήσουν με ολιστικό τρόπο πληροφορίες, στο πλαίσιο κάθε επιχείρησης, η λύση SAP SuccessFactors Workforce Analytics καλύπτει πλέον και τον ρόλο της πηγής δεδομένων στο πλαίσιο του SAP Analytics Cloud συνδυάζοντας τα δεδομένα του εργατικού δυναμικού με εκείνα της επιχείρησης. Έτσι, οι οργανισμοί αποκτούν πλέον πρόσβαση σε ένα σύνολο επεξεργασμένων συγκεντρωτικών μετρήσεων για ευρύτερη πληροφόρηση σχετικά με το προσωπικό τους, οι οποίες συμβάλλουν στον ακριβέστερο προγραμματισμό.

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας αναφορών (Report Stories) με πληροφορίες, πίνακες δεδομένων και σύγχρονες μεθόδους οπτικοποίησης, χάρη στη λύση SAP SuccessFactors Learning, σε τομείς όπως η ανάπτυξη δεξιοτήτων και η συμμόρφωση με τα εκπαιδευτικά προγράμματα.

  • Νέες εμπειρίες για τους χρήστες

Στον πυρήνα του ΗΧΜ βρίσκεται η επιθυμία να γίνει η εργασία περισσότερο εξατομικευμένη, αποτελεσματική και ενδιαφέρουσα. Έτσι, οι πρόσφατες ενημερώσεις της σουίτας SAP SuccessFactors HXM συνεχίζουν να προσφέρουν περισσότερες πελατοκεντρικές εμπειρίες. Για παράδειγμα:

  • Η λύση SAP SuccessFactors Employee Central Payroll συνδέεται πλέον με το Λογιστήριο προκειμένου να διευκολύνονται οι σχετικές με την μισθοδοσία διαδικασίες, ειδοποιήσεις και αναλύσεις.
  • Η δυνατότητα συνεχούς ελέγχου απόδοσης, που περιλαμβάνεται στη λύση SAP SuccessFactors Performance & Goals, έχει ενσωματωθεί πλέον στο Microsoft Outlook, επιτρέποντας στους εργαζομένους να παρέχουν άμεσο σχολιασμό, όσον αφορά την ροή της εργασίας.
  • Οι λύσεις Experience Management των SAP και Qualtrics παραμένουν ενσωματωμένες στη σουίτα SuccessFactors HXM της SAP, προκειμένου να συγκεντρώνουν σχόλια σε διάφορα κομβικά σημεία, με στόχο την καλύτερη κατανόηση των πιθανών προβλημάτων εκ μέρους των οργανισμών και τη βελτίωση της εμπειρίας των εργαζομένων.

Παρακολουθήστε το σχετικό video: SAP SuccessFactors First Half 2021 Release Highlights

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΑρτηριακή Υπέρταση: Αίτια, συμπτώματα, θεραπεία και πρόληψη
Επόμενο άρθροΓεύση από ελληνικό καλοκαίρι με τις κρουαζιέρες της Celestyal Cruises