Το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και ενέκρινε το Σχέδιο Παραχώρησης Ωφελημάτων σε Οικογένειες που Αποκτούν Τρίδυμα και Άνω.  Δικαιούχοι είναι όλες οι μητέρες, ανεξαρτήτως καθεστώτος εργοδότησης, νοουμένου ότι διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Κυπριακή Δημοκρατία τα πέντε τελευταία χρόνια πριν από τη γέννηση των παιδιών.

Το σχέδιο προβλέπει την καταβολή εφάπαξ ποσού, για κάλυψη των πρώτων αναγκών ύψους €1.500 για κάθε παιδί.

Πλέον τούτου, προβλέπεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης για λήψη ωφελημάτων κατ’ αντιστοιχία με το Σχέδιο Προίκα του Μωρού, περιλαμβανομένων εξοπλισμού και παιδικών πανών, αναλόγως των αναγκών της οικογένειας, αξίας μέχρι €1500 ανά παιδί.

Ιδιαίτερα σημαντική πρόνοια στήριξης, είναι η παραχώρηση ποσού ύψους μέχρι €400 μηνιαίως για επιχορήγηση της αγοράς κατ’ οίκον υπηρεσιών από εγκεκριμένο φροντιστή ή παιδοκόμο, από την ημέρα γεννήσεως μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου έτους των παιδιών.

Προβλέπεται επίσης χορηγία ποσού για τη φοίτηση των παιδιών σε Παιδοκομικό Σταθμό/Νηπιαγωγείο μέχρι τα τέσσερα χρόνια. Η καταβολή θα είναι μηνιαία και θα γίνεται με προσκόμιση σχετικών παραστατικών, χωρίς αναδρομική ισχύ.

Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από το αρμόδιο Υφυπουργείο.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΤο Υπουργικό ενέκρινε έκτακτη παραχώρηση φοιτητικών επιδομάτων
Επόμενο άρθροΑυτό είναι το διευρυμένο καλοκαιρινό πρόγραμμα της TUS Airways για το 2023